in

Зеленський виступив на церемонії нагородження «Греммі»

У ніч на 4 квітня під час 64-ї церемонії нагородження музичною премією Grammy пролунало звернення президента України Володимира Зеленського.

“Я закликаю всіх розповідати правду про війну, загибель людей, дітей від російських бомб і військ. Наші музиканти носять бронежилети замість смокінгів і співають пораненим у лікарнях. Навіть тим, хто їх не чує. Але музика проб’ється… хай там що. Бо ми захищаємо нашу свободу жити, любити, звучати”, – сказав Зеленський.

“Війна. Що може бути більш протилежним до музики? Мовчання зруйнованих міст та вбитих людей. Наші діти малюють ракети, що летять, а не падаючі зірки. Понад 400 дітей отримали поранення, 153 дитини загинули. І ми ніколи не побачимо, як вони малюють. Наші батьки щасливі прокинутися вранці у бомбосховищах. Бо живі. Наші близькі не знають, чи ми знову будемо разом. Війна не дає нам вибирати, хто виживе, а хто залишиться у вічній тиші. (…) Підтримайте нас у будь-який можливий спосіб. Будь-який, але не тишею. І тоді настане мир. Всім нашим зруйнованим війною містам: Чернігову, Харкову, Волновасі, Маріуполю та іншим. Вони вже легенди. Але я мрію, щоб вони були живими та вільними. Вільними як ви на сцені Grammy”, – сказав президент.

Читайте також: ПАМ’ЯТКА ПРИСТОЙНОГО БІЖЕНЦЯ. КОЛЕКТИВНИЙ ДОСВІД БЛАГОДІЙНИКІВ ЗА КОРДОНОМ

Після звернення Зеленського Джон Ледженд виконав свою пісню Free, разом із ним виступали українська співачка Мікі Ньютон та поетеса Люба Якимчук.

Під час церемонії багато світових музикантів виступили з публічними заявами проти вторгнення росії в Україну та висловили підтримку українському народу.

Нагадаємо, Grammy – музична нагорода американської Академії звукозапису, що присуджують щороку. Церемонія відбувається в Лас-Вегасі.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Risultati immagini per buone maniere

Права українських дітей-біженців в Італії

Єврокомісія цього тижня зробить крок до отримання Україною статусу кандидата в ЄС