in

Наміри Росії та ІДІЛу є ідентичними

 Temple University в Римі відбулась міжнародна конференція на тему «Російська війна в Україні».

 

Конференція мала на меті проаналізувати геополітичну ситуацію в світі, а також роль України та Росії на політичній шахівниці.

Хто буде наступною жертвою російської агресії після Молдови, Грузії та України? Враховуючи останні події в Туреччині, це важно сказати. Схоже на те, що Путін хоче перекреслити карту світу на новий лад, як це було зроблено Черчелем, Сталіним і Рузвельтом на Ялтинській конференції – сказав посол України в Італії у своїй доповіді.

Він продемонстрував графік популярності Путіна після військових дій в Чечні. Очевидно, що показники значно зростають після наступальних операцій.

Пан Перелигін пояснив присутнім суть Мінських угод, які, за умови виконання, могли б забезпечити стабільність на Донбасі. На жаль, вони не виконуються терористами, тому Україна звертається до усього світу із закликом допомогти в їх імплементації.

«Люди старшого покоління ностальгують за Радянським Союзом, в той час, як молодь України переконана в необхідності побудови нового суспільства. Ми розраховуємо на молоде покоління!» – зробив наголос Посол, звертаючись до студентів Temple University.

Депутат від партії «Нові правоцентристи Анжеліно Альфано» Паоло Аллі назвав Путіна «творцем воєн». «Він захищає свої особисті інтереси та інтереси свого олігархату.» – Вважає італійський парламентар.

Генеральна репетиція Путіна, тестування реакції світової спільноти, відбулася в Грузії. Тоді цього не зрозуміли, не дооцінили. Тоді Світ не виявив твердої позиції щодо порушення міжнародного права, так само зараз Світ адекватно не відреагував на збройне втручання Росії в Україну.

«Гібридна війна не є новим винаходом. Вона виникла ще у 19-му сторіччі, проте, лише зараз, завдяки розповсюдженню засобів масової інформації, вона набула максимальної ефективності та небезпеки, шляхом впливу на громадську думку» – наголосив Аллі.

Війна в Сирії є черговим засобом для підняття рейтингу Путіна, на фоні глибокої економічної кризи Росії, з метою збереження влади. Проблема України не є локальною, це – загроза для усієї Західної демократії – завершив депутат.

Невтішними були прогнози експертів на майбутнє: після збиття російського літака Су-24 біля сирійсько-турецького кордону, ситуація в Україні, Грузії та Молдові може дестабілізуватися.

Кевін Клозе, журналіст «Вашингтон пост», що середини знає техніки формування громадської думки, наголосив на ролі пропаганди у теперішній політичній ситуації. Росія залучає величезні кошти на відкриття інформаційних каналів, які розповсюджують її точку зору.

Федеріго Ардженьєрі артикулював очевидну істину, яка, проте, потребує озвучення вголос: анексія Криму та окупація Донбасу є абсолютно неправовими. Також він вказав на помилки зовнішньої політики Клінтона та Обами, які невчасно відреагували і недооцінили небезпеку розгортання гарячих точок. Україна виграє, якщо на наступних президентських виборах у США переможе Хіларі Клінтон, важає експерт.

Відповідаючи на запитання учасників конференції, посол України припустив можливість фінансування італійських політичних партій з боку РФ, зокрема «Північної ліги». Також, пославшись на інформацію ЗМІ, він припустив підтримку ІДІЛу та інших терористичних організацій.

Дипломат провів аналогію між Ісламськими джихадистами і Росією: концепція – створення «Руского міра» та сама, що і в створенні єдиної мусульманської держави.

Маріанна СОРОНЕВИЧ

_______________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Податки на житло в Італії

Грошi заробiтчан беруть пiд контроль