in

Популярні б’юті-прийоми, які давно застаріли

Ми склали список із 8 найпопулярніших б’юті-прийомів, які давно застаріли і зовсім марні.

Б’юті-індустрія не стоїть на місці, а наука розвивається: у світі постійно з’являються нові ефективні засоби, здатні вирішити практично будь-які завдання. А ти все ще віриш у застарілі рецепти краси і сподіваєшся позбутися зморшок за допомогою огіркової маски?

1. Огіркові кружечки проти мішків під очима

 

Огірок на 95% складається з води. Тобто коли ти прикладаєш їх до обличчя в надії стати свіжою, як огірочок, ефект виходить аналогічний тривалому вмиванню прохолодною водою. Або з тим же успіхом можна покласти на очі вологі ватяні диски. Словом, якщо і буде якийсь ефект, то тільки плацебо – в результаті твого ж самонавіювання.

А тим, кому дійсно потрібно позбутися набряків під очима, ми радимо спеціальні патчі, які містять в своєму складі антиоксиданти, вітаміни, а іноді колаген і гіалуронову кислоту.

2. Відбілювання зубів содою

Ти жартуєш? Правда збираєшся натерти свої зуби содою? Якщо це працює з брудними чашками, не означає, що й з емаллю можна вчинити так само. Домашній метод відбілювання содою досить травматичний – ефект не варто того, щоб пошкодити емаль і мучитися з наслідками.

Краще зроби професійне відбілювання у стоматолога або хоча б купи спеціальні домашні набори для цієї мети.

 

отбеливание

 

3. Вакуумні банки від целюліту

Ох, це страшне знаряддя тортур – вакуумна банку проти целюліту. Продається в аптеці. А в результаті вся попа і стегна – в синцях, а ти – в сльозах. Тому що, коли синці пройдуть, целюліту менше не стане. Бо целюліт – це жирові відкладення, які розподіляються горбками, і позбавити від них допоможе лише комплекс заходів: спорт + масаж + правильне харчування.

4. Дерев’яні масажери

У тебе, напевно, десь валяється це диво інженерної думки – дерев’яний масажер, яким ти колись збиралася розминати спину, шию і Бог знає, що ще … Цікаво, яку мету ти переслідувала, купуючи його? Краще просто запишись на масаж, якщо так хочеться розслабитися.

массажеры5. Маски для волосся з курячих яєць

 

Ох вже ці знамениті маски для волосся з курячих яєць, а ще з додаванням гірчиці або коньяку … Просто гастрономічний шедевр якийсь! А результат часто не виправдовує очікувань: волосся стає сухим і жорсткими, тому що ніякого обіцяного зволоження яєчний жовток насправді не дає. Чому ж дівчата так вірять в їх чудодійний ефект? Так, яйця –  джерело вітамінів, вони правда містять амінокислоти, фосфор, залізо, ретинол і інші корисні речовини … Але все це працює тільки в тому випадку, якщо вживати яйця в їжу, а не розмазувати їх по волоссю!

Якщо ж тобі потрібен помітний ефект, то купи професійну маску для свого типу волосся – ми живемо в 21 столітті, і дієві засоби для волосся давно винайшли вчені.

6. Розбавляти стару туш очними краплями

 

Без коментарів. Просто купи нову туш! Повернути до життя стару не вийде ні очними краплями, ні водою, ні олією … Розведення туші призводить до того, що руйнується її формула, ніякого ефекту об’єму або подовження вже не буде. І, до речі, коли ти вирішиш нафарбувати вії на наступний день, туш знову буде сухою. Так чи можна назвати цю економію розумною?

 

разбавлять тушь7. Фарбувати волосся хною або басмою

 

Рудуватий відтінок, який дає фарбування хною, або чорний, що виходить у результаті нанесення басми, швидко вимивається (кожен раз після миття голови ти потім будеш мити ванну), виглядає не завжди пристойно і може дати зовсім не такий колір, який ти очікувала. Крім того, басма здатна підсушувати волосся, а після застосування хни практично неможливо користуватися іншими барвниками – є ризик стати зеленою.

Так чому б не купити звичайну фарбу для волосся, не експериментуючи з засобами тисячолітньої давності? Жінки в давнину дійсно фарбувалися хною, але у них просто не було вибору. А у тебе він є!

8. Умивання по системі Лазло

Знамениту систему придумав угорський дерматолог Ерно Лазло більше 100 років тому, і слідували їй Одрі Хепберн, Мерілін Монро, Грета Гарбо і Жаклін Кеннеді … Але ключовий момент полягає в тому, що система була винайдена «понад 100 років тому»! У Одрі Хепберн просто не було сучасних пілінгів, скрабів і можливості очистити шкіру за допомогою електричної щітки для вмивання. Тому доводилося розпарювати, умаслювати, вмиватися мильною водою і використовувати м’яку губку…

 

умываени по Лазло

 

У твоєму ж арсеналі є куди більш сучасні та ефективні засоби!

________________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські вареники. Цікаві факти, про які ви не знали

Збірна України із спортивної ходьби у топі команід на чемпіонаті світу в Римі