in

Підприємець в Італії – міністр в Україні

Народний депутат “Блоку Петра Порошенка” Сергій Лещенко почав чергове розслідування за фактом порушення норм Конституції. Цього разу політик зайнявся главою МВС Арсеном Аваковим.

Політик зробив запит до Італійської промислової палату з приводу реєстрації фірми AvItalia SRL, повідомляє Лещенко у своєму блозі.

У відповіді сказано, що підприємство створили в 2011 році з метою управління нерухомістю. Тоді в пункті “капітал фірми” записали 1,8 мільйона євро, а в “співробітники фірми” – одна людина.

Політик з’ясував, що після призначення главою МВС Арсен Аваков продовжив керувати фірмою, про що свідчать збори в Києві 30 квітня 2015 за участю чиновника і його дружини Інни Авакової. На зустрічі обговорили бюджет фірми, під протоколом зустрічі підпис поставив Аваков.

“На зборах акціонерів було затверджено звіт за 2014 і розподілена прибуток у розмірі 203 000 євро”, – говориться в блозі Лещенка.

Виявляється, що у статті 78 Конституції прописано, що у такому випадку “народний депутат України у двадцятиденний строк з дня виникнення таких обставин припиняє таку діяльність або подає особисту заяву про складення повноважень народного депутата України”. Аваков був народним депутатом до 2014 року.

У Конституції також йдеться про те, що “члени Кабінету Міністрів України не мають права суміщати свою службову діяльність з іншою роботою, крім викладацької, наукової та творчої у позаробочий час”.

Поведінка Арсена Авакова на засіданні Націоанальної ради реформ на адресу глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі у багатьох українців досі викликає обурення. Активісти створили ініціативу, яка закликає написати на Авакова заяву в поліцію за порушення адміністративного кодексу.

Нагадаємо, що Сергій Лещенко скаржився на стеження і погрози. Особисто розслідувати це погодилася глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе. Він розповів громадськості про кримінальну справу глави енергетичного комітету Ради Миколу Мартиненка в Швейцарії.

З оригіналами документів можна ознайомитися ТУТ

________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Шенгенська зона може припинити існування

Львівська митниця презентувала програму «Привітний та безпечний кордон»