in

Сезонна робота в Італії за декретом флуссі у цьому році

3 січня вийшов декрет флуссі, який регулює потоки робочої сили з-за кордону у 2016 році. Він, зокрема передбачає видачу дозволів на проживання для сезонної роботи, тобто таких, хто бажає працювати у сільськогосподарському, готельному чи ресторанному бізнесу в Італії.

Уряд постановив запросити з-за кордону 13 тисяч іноземних сезонних працівників. Кількість квот є на дві тисячі вищою, порівняно із попереднім роком.

Сезонних робітників запрошують із Албанії, Алжиру, Боснії і Герцеговини, Південної Кореї, Берега Слонової Кістки, Єгипту, Ефіопії, колишньої Югославської Республіки Македонії, Філіппін, Гамбії, Гани, Японії, Індії, Косово, Марокко, Маврикії, Молдови, Чорногорії, Нігеру, Нігерії, Пакистану, Сенегалу, Сербії, Шрі-Ланки, Тунісу, Судану. І що найприємніше – з України.

Незалежно від національності, можуть приїхати в Італію для сезонної роботи ті  хто вже працював тут в минулі роки.
 Крім того, 1500 місць із 13 000 зарезервовані для працівників, які в минулому працювали в Італії принаймні два роки поспіль. Вони можуть подавати заяву на багаторічний дозвіл на в’їзд.

Іноземець із таким видом пермессо може працювати винятково у секторі сільського господарства, ресторанного та готельного бізнесу. Дозвіл на перебування у країні буде чинним мінімум 20 днів та максимум 9 місяців від дати підписання робочого контракту. Приїхавши до Італії, робітник має право змінювати місце праці, проте він змушений займатися лише сезонною роботою.

Після закінчення періоду, авторизованого для здійснення сезонної роботи, громадянин країни поза ЄС мусить повернутися на батьківщину.
Запит на отримання дозволу на проживання для сезонної роботи слід подавати по Інтернету на сайті www.interno.it.
Незабаром ми подамо опис процедури подачі. Слідкуйте за публікаціями.

Ось повний текст декрету флуссі – 2016.  Щоб дізнатися більше, ви можете ознайомитися із циркуляром, поширеним міністерством внутрішніх справ і праці. У ньому детально пояснено всі аспекти указу 2016 та процедуру подання та розгляду заявок.

________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Які дозволи на проживання можна конвертувати у 2016 році

Чудодійні мощі святих скликали у Рим тисячі вірних