in

Аби заробітчани не хитрували, українцям обмежили термін перебування в Росії

   3 1 січня 2014 року громадяни України та інших країн, що мають можливість відвідувати Росію без віз, зможуть перебувати на території країни не більше 90 діб протягом півроку, якщо додатково не продовжать термін свого перебування

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Кремля. Відповідні зміни до закону Про правове становище іноземних громадян у РФ підписав президент Володимир Путін.

В документі зазначено «Термін тимчасового перебування в РФ іноземного громадянина, прибулого в Російську Федерацію в порядку, що не вимагає отримання візи, не може перевищувати 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 діб, за винятком випадків, котрі передбачені Федеральним законом, а також у разі, якщо такий термін продовжений відповідно до цього закону.»

В разі порушення цієї норми, іноземцям заборонять в`їзд на територію Росії протягом трьох років.

Закон набирає чинності з 1 січня 2014 року. Він був прийнятий Держдумою ще 17 грудня та схвалений Радою Федерацій 25 грудня.

За словами керівника Федеральної міграційної служби Росії Костянтина Ромадоновського, ця ініціатива виникла для протидії хитрощам іноземців, які приїжджають в Росію, працюють 90 діб, після чого виїжджають на день, а потім знову повертаються, не  маючи при цьому жодних дозвільних документів. За словами чиновника, це відноситься до кожного десятого мігранта, причому половина з них українці.

Відомо, що на територію РФ перебуває 11 мільйонів мігрантів, з них близько 1,5 мільйона українців, серед яких 111 тисяч законно працюють, а 350 тисяч приїхали до родичів, вчитись, лікуватись.

http://20minut.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Рада ввела відповідальність за поширення наклепу

Ахметов не зацікавлений у покупці футбольного клубу «Брешія»