in

Верховна Рада скасувала закон про наклеп

   Двотижнева епопея із запровадженням кримінальної відповідальності за образу честі й гідності завершилася

Верховна Рада (ВР) України проголосувала за скасування законопроекту про введення кримінальної відповідальності за наклеп.

“За” скасування прийнятого в першому читанні законопроекту № 11013 “Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини” проголосували 349 народних депутати з мінімально необхідних 226.

Нагадаємо, законопроект про введення кримінальної відповідальності за наклеп був прийнятий у першому читанні 18 вересня і викликав украй негативну реакцію з боку українських журналістів і європейських організацій.

Увечері 25 вересня автор документа Віталій Журавський вирішив відкликати скандальний законопроект. Президент Віктор Янукович схвалив вчинок регіонала, наголосивши, що той просто виправив свою помилку.

1 жовтня під стінами парламенту пройшов мітинг журналістів, які зажадали негайної відміни документа, пригрозивши страйком.

Спочатку планувалося розглянути скасування прийняття документа на наступному пленарному тижні, 16 жовтня, але парламентарії перенесли це рішення на сьогодні.

http://tvi.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

L’identità ucraina. Intervista a Leonid Kravchuk, primo presidente dell’Ucraina

Італія вважає український ринок стабільним