in ,

Війна Путіна вбила в Україні 383 дитини

В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації загинули 383 дитини, 742 – дістали поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Офіс генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів.

«Станом на ранок 7 вересня 2022 року більше ніж 1125 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 383 дитини загинули та понад 742 отримали поранення різного ступеню тяжкості», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: ЄВРОКОМІСІЯ ПРОГОЛОСУВАЛА ЗА ВІДМІНУ БЕЗВІЗУ ДЛЯ РОСІЯН

Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Згідно з отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 389, Харківській – 205, Київській – 116, Миколаївській – 72, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Херсонській – 55, Запорізькій – 46, Дніпропетровській – 26.

Повідомляється, що у понеділок, 6 вересня, внаслідок обстрілу ворогом Баштанського району Миколаївської області загинула дитина.

Читайте також: ОСЬ КОЛИ ПОЧНУТЬСЯ ПЕРЕМОВИНИ ЩОДО ВСТУПУ УКРАЇНИ В ЄС

Також вчора внаслідок обстрілу смт Печеніги Чугуївського району Харківської області поранено 17-річного підлітка.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2472 заклади освіти. З них 289 зруйновано повністю.

Як повідомляв Укрінформ, із початку повномасштабного вторгнення рф в Україні станом на 2 вересня безвісти зниклими вважаються 228 дітей.

Обговорити новини, важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом, або до Телеграм-каналу https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Єврокомісія проголосувала за відміну безвізу для росіян

За час воєнного стану прикордонники затримали майже 8 000 ухилянтів