in

В Неаполі затримали екс-майора Миколу Мельниченка

   У п’ятницю в Неаполі в Італії затримали екс-майора Державної охорони Миколу Мельниченка. Про це повідомила цивільна дружина Мельниченка Наталя Розинська, повідомляє ТСН.

За її словами, Мельниченко вважає, що його затримання саме в Італії стало можливим через зв’язки чинної влади з італійською мафією.

Розинська зазначила, що Мельниченко вільно пересувається по всьому світу, спілкується з багатьма людьми, але інші цивілізовані демократичні країни не затримували екс-майора.

При цьому, за словами колишнього держохоронця, практично усюди, де він перебуває, за ним ведеться стеження, як вітчизняних та і закордонних спецслужб. Через це Мельниченко якщо і зупиняється у готелях, то не більше, ніж на 3 доби.

Розинська також додала, що її майбутній чоловік готовий до екстрадиції в Україну, готовий до морального та фізичного тиску з боку силових структур.

Також Мельниченко може оприлюднити нову секретну інформацію, яка напряму торкається злочинних дій чинної влади, зокрема й інформацію по вбивству Євгена Щербаня у 1996 році.

Тим часом адвокат Миколи Мельниченка, Микола Неділько заявив, що він побоюється за життя свого підзахисного. Про це він сказав у коментарі «Комерсант-Україна», передає «Українська правда».

«Зараз в Україні життю й здоров’ю Миколи Мельниченка загрожує небезпека», – упевнений Неділько.

Такої ж думки дотримується й наречена Мельниченка: «Під час перельоту його буде супроводжувати тільки український конвой, і я не впевнена, що він долетить до нашої країни живим і здоровим. Коля останнім часом працював над дуже небезпечними для діючої влади проектами», — сказала Розинська й додала, що це пов’язано з «касетним скандалом».

У той же час, за словами Неділька, у понеділок суд має вирішити долю Мельниченка, його або екстрадують в Україну, або відпустять на волю.

Неділько готовий надати італійській стороні документи, що свідчать про необ’єктивність судових процесів над колишнім майором держохорони, тиску на нього, його адвокатів і близьких, а також факти замаху на його життя.

«Якщо Італія погодиться видати Миколу Мельниченка Україні, мені буде незрозуміло, чому тоді Арсена Авакова відмовилися екстрадіювати в Україну»,— зазначив адвокат.

У Генеральній прокуратурі не коментують ситуацію. «У нас поки немає офіційних документів про його затримання. Як тільки в нас вони з’являться, тоді можна буде говорити про подальші кроки Генпрокуратури», — сказав керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

http://vidomosti-ua.com/

Нагадаємо, в березні 2012 р. Служба безпеки України призупинила розслідування кримінальної справи стосовно Мельниченка у зв’язку з тим, що не встановлено його місцеперебування.

Проти Мельниченка порушили кримінальну справу за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень і використання підроблених документів. У липні Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського райсуду від 23 червня 2011 року, яким той скасував постанову колишнього генпрокурора Святослава Піскуна від 1 березня 2005 року про закриття кримінальної справи проти Мельниченка. Справа надійшла в СБУ, досудове слідство відновили. 23 вересня 2011 року слідчий СБУ ухвалив постанову про оголошення Мельниченка в розшук, з 14 жовтня він перебуває в міжнародному розшуку.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Фіналістки конкурсу Miss Italia nel Mondo. Edizione speciale

В Італії страйкують працівники туристичної сфери