in

В Україні відкрили кримінальне провадження за фактом «кримської пиятики» Путіна і Берлусконі

Прокуратура Криму при ГПУ відкрила кримінальне провадження за фактом завдання збитків у зв’язку з самовільним відкоркуванням у Криму однієї з 5 пляшок 240-річного «Херес-де-ла-Фронтера» з колекції «Масандри». 

 

Колекційне вино було відкрито спеціально для президента Росії Володимира Путіна і екс-прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі під час їхнього минулого візиту до окупованого півострову.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. Новину передає «Преса України».

«Кримінальне провадження відкрито за фактом заволодіння майном в особливо великих розмірах – за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу. Збиток оцінюється у більш ніж 2 млн грн», – розповів перший заступник прокурора АР Крим Назар Холодницький.

Варто зазначити, що після анексії РФ Криму гендиректором «Масандри» було призначено Яніну Павленко.

Як відомо, саме вона під час відвідування підприємства Путіним і Берлусконі особисто відкоркувала пляшку унікального колекційного вина «Херес-де-ла-Фронтера» врожаю 1775 року, яке привіз до Криму з Іспанії сам засновник «Масандри» граф Михайло Воронцов.

Вартість пляшки такого вина, за оцінками експертів, становить від 100 до 150 тис. дол.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, 11 вересня, колишній прем’єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі прибув до анексованого Росією Криму з «приватним візитом».

В свою чергу, у МЗС України засудили поїздку Путіна і Берлусконі до Криму.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Партійці «Вперед, Італія!» обурені, що Берлусконі оголосили персоною нон-грата в Україні

Як італійський ‘парашутист’ заблудився у степу Донбасу