in ,

Друг Путіна Сальвіні приїхав до Польщі щоб “допомогти українцям”

Risultati immagini per salvini russia

Маттео Сальвіні, лідер італійської ультраправої партії “Ліга”, відомий як прихильник Путіна, намагається відбілити свою біографію.

Сальвіні, лідер італійської ультраправої партії “Ліга” і дотепер відомий як рішучий прихильник Путіна, прибув до Польщі в понеділок, щоб доставити до Італії українських біженців.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє Euractiv.

Сальвіні, який у минулому вихваляв Путіна, з яким він зустрічався і фотографувався в футболці з портретом Путіна, засудив російське вторгнення в Україну.

Читайте також: Від Сальвіні вимагають пояснень Парламенту у справі з грошима РФ

Італійський ультраправий лідер зараз каже, що хоче допомогти українським біженцям і підтримати країни, які їх приймають.

“Я контактую з різними організаціями, мета – перевезти до Італії десятки жінок, вдів і сиріт”, – сказав колишній віцепрем’єр Італії.

Разом із Сальвіні до Польщі в рамках делегації Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) прибули троє італійських депутатів, що, за їхніми словами, є вираженням підтримки з боку організації країни, яка стала жертвою агресії.

Читайте також: ВІД ПОЧАТКУ ВІЙНИ УКРАЇНУ ПОВЕРНУЛИСЯ МАЙЖЕ 134 ТИСЯЧ ЧОЛОВІКІВ

Сальвіні також збирається відвідати Україну, що відзначає помітну зміну в його політичній риториці щодо російської агресії проти її західного сусіда. У 2014 році італійський політик підтримав російську анексію Криму, яку західні уряди визнали незаконною.

Слід зазначити, що низка “друзів Путіна” у Європі однозначно засудили російське вторгнення в Україну.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 3 Середній: 5]

У прикордонній службі розповіли, чи можна потрапити закордон без паспорта

Алгоритм дій в Італії для біженців з України