in

Закон про мови таки ухвалили

   Верховна Рада підтримала в першому читанні мовний законопроект «Ківалова-Колесніченка»

За ухвалення цього рішення сьогодні проголосували 234 народні депутати з 248, зареєстрованих у сесійній залі. Після голосування за мовний закон оголошено півгодинну перерву на прохання опозиційних фракцій у парламенті, повідомляє ТСН.
 
«За» проголосували 187 народних депутатів від Партії регіонів, двоє членів фракції НУ-НС, 25 членів фракції КПУ, двоє – від Народної партії, шестеро членів групи «Реформи заради майбутнього» і 12 позафракційних депутатів, пише УНІАН. Інші 4 мовні законопроекти зняли з розгляду шляхом голосування.

Законопроект про основи державної мовної політики встановлює, що державною мовою є українська мова. При цьому в законопроекті передбачено, що до регіональних мов або мов меншин України належать: російська, білоруська, болгарська, вірменська, гагаузька, ідиш, кримотатарска, молдавська, німецька, новогрецька, польська, ромська, румунська, словацька, угорська, русинська, караїмська, кримчацька мови.

Згідно із законопроектом, до кожної з цих мов застосовують заходи, спрямовані на використання регіональних мов і мов меншин, за умови, якщо кількість осіб-носіїв цієї мови, котрі проживають на території, де поширена ця мова, становлять 10% і більше чисельності населення.

За рішенням місцевої ради, в окремих випадках, з урахуванням конкретної ситуації, мову національних меншин можуть застосовувати, навіть якщо регіональна мовна група становить менш ніж 10% на відповідній території.

Перед Верховною Радою тривають акції прихильників і противників зазначеного законопроекту. Як повідомляє УНІАН, розпочалися сутички.

http://www.gazeta.lviv.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Податок на нерухомість в Італії (Imu). Усе, що треба знати

Я хочу розмовляти українською мовою!(ВІДЕО)