in

За рік дії антитютюнового закону заборона курити в громадських місцях стала соціальною нормою

   Рівень виконання закону залишається досить високим – у 90,6% досліджених закладів не виявлено жодного порушення

За словами керівника центру «Життя», експерта Альянсу з виконання конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну Андрія Скіпальського, протягом листопада в 12 найбільших містах України волонтери проводили моніторинг закладів ресторанного типу.

Згідно з моніторингом, загальний рівень виконання закону залишається досить високим – у 90,6% досліджених закладів не виявлено жодного порушення, передає УНІАН.

При цьому порушення норми про заборону куріння цигарок у громадських місцях становило 6,2% загальної кількості порушень, куріння кальяну – 3,2%.

Найбільшими порушниками є бари і спеціалізовані заклади (клуби, більярдні) – 14%, ресторани – 10%, кафе – 7% порушень.

«Виявлені порушення не мають ознак системності: проблемою залишаються куріння в закладах класу VIP і куріння кальяну, що становить третину виявлених порушень», – зазначив А. Скіпальський.

Довідка. Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів про удосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів», з 16 грудня 2012 року заборонено куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів у ресторанах, у приміщеннях та на території навчальних закладів, спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту, закладів охорони здоров’я, в приміщеннях об’єктів культурного призначення та органів державної влади та місцевого самоврядування, інших державних установ і на зупинках транспорту.

http://www.gazeta.lviv.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Московські угоди: про що домовилися Путін і Янукович

Українці в Італії розповіли про свій Євромайдан