in

Зеленський поговорив з прем’єром Італії про Марківа і відновлення польотів

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте в п’ятницю обговорив справу нацгвардійця Віталія Марківа та відновлення авіаперельотів між країнами.

Про це поінформували у пресслужбі офісу президента, повідомляє “Європейська правда”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед італійським парламентом у Римі пройшла маніфестація на підтримку Марківа

Зеленський сказав Конте, що сподівається на справедливе рішення італійського суду щодо Віталія Марківа та його якнайшвидше повернення в Україну.

Окрема увага була приділена безпековій ситуації на сході України. Зеленський констатував слабкий прогрес у виконанні домовленостей Паризького саміту в Нормандському форматі і подякував Італії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Президент нагадав про запрошення Джузеппе Конте до України. Прем’єр Італії висловив сподівання, що цей візит може відбутися до кінця поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський і Аваков в Італії зустрілися з матір’ю нацгвардійця Марківа, ув’язненого в Італії

Вони також висловили сподівання на відновлення регулярного авіасполучення між двома державами вже найближчим часом. “Прем’єр-міністр Італії наголосив, що дуже цінує українських туристів.

Крім того, сторони сподіваються на швидке відновлення економічних зв’язків”, – заявили у пресслужбі. Зазначимо, Італія вирішила не скасовувати заборону на поїздки для третіх країн, в тому числі для списку так званих “безпечних” країн, узгодженого Радою ЄС.

Зеленський подякував уряду Італії за оперативне направлення гуманітарної допомоги Україні для подолання наслідків паводків у західних регіонах. Конте натомість подякував Україні за направлення українських лікарів, які допомагали боротися з COVID-19 в Італії.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія заборонила в’їзд з 13 країн з-поза меж ЄС через коронавірус

Українська кров на італійській дорозі