in

З ким побореться Джамала за місце у фіналі. Ось як голосувати з Італії

 З 36 учасників двох півфіналів до фіналу потраплять лише 20. Щоб опинитись серед фіналістів, Джамала має залишити позаду щонайменше вісьмох виконавців

Вчора у Стокгольмі перші 18 учасників пісенного конкурсу змагалися за право потрапити до фіналу. За сумою оцінок журі та телеглядачів стала відома перша десятка фіналістів.

Українська виконавиця Джамала, яка вважається однією з фаворитів цьогорічного “Євробачення”, виступить у другому півфіналі – 12 травня. Кількість учасників і умови відбору переможців тут такі ж, як і в першому. Тож разом з шістьома виконавцями, які потрапили до фіналу автоматично, 14 травня за перемогу змагатимуться 26 співаків.

Фіналістами поза конкурсом стали представники так званої “Великої п’ятірки” – країн, які стояли у витоків “Євробачення” (Велика Британія, Іспанія, Італія, Німеччина та Франція), та співак зі Швеції, яка цього року приймає конкурс.

Попри те, що Джамала вважається абсолютним фаворитом другого півфіналу, співачка зізнається, що нервує перед виступом. Вона підкорюватиме глядачів та журі композицією “1944”. Чуттєва і зворушлива пісня присвячена трагедії кримськотатарського народу – депортації, здійсненої сталінським режимом у 1944 році.

Конкуренти української учасниці:

Демі Ім “Sound of Silence” (Австралія)

Найближчою суперницею Джамали стала 27-річна австралійська співачка корейського походження. Музичну кар’єру Ім розпочала в 2010 році з виконання госпелу – євангельської музики – в Християнському молодіжному таборі. Тоді ж вона випустила перший альбом, але широка популярність до співачки прийшла після перемоги в австралійському “X-factor”.

Композиція, з якою Ім перемогла на шоу, стала платиновою на iTunes Store. Після цього вона випустила три студійні альбоми, які також були високо оціненими.

У півфіналі “Євробачення-2016” Демі Ім виступить з композицією Sound of Silence.

Санья Вуйчич “Goodbye (Shelter)” (Сербія)

До трійки фаворитів потрапила і 22-річна сербська виконавиця Санья Вуйчич. Молода співачка є головною вокалісткою сербського панк-рок-гурту ZAA.

Цікаво, що панк-рок-співачка закінчила музичну школу по класу оперного вокалу. У складі гурту ZAA Вуйчич з 2012 року. За цей час разом з групою вона відіграла вже 200 концертів у Європі.

Лаура Тесоро, “What’s the Pressure” (Бельгія)

Високо оцінюють шанси і 19-річної бельгійської співачки та актриси Лаури Тесоро. До речі, спершу її творча діяльність була зосереджена на акторстві – у 2008-му Лаура отримала першу роль в драмі.

А в 2014-му вона взяла участь в телешоу “The Voice van Vlaanderen” (“Голос Фландрії”) і випустила свій перший сингл.

Юстс Сірмайс “Heartbeat” (Латвія)

На відміну від вже згаданих співачок, Юстс не брав участі у пісенних шоу та не випускав музичні альбоми. Композиція Heartbeat стала його дебютною. Автором пісні стала Аміната Савадого – співачка, яка представляла Латвію на “Євробаченні” минулого року.

Попри те, що участь у пісенних конкурсах та шоу такого масштабу для Юстса – новий досвід, його шанси на перемогу в півфіналі оцінюють високо.

Полі Генова “If Love Was A Crime” (Болгарія)

А представниця Болгарії потрапила на “Євробачення” не випадково. Дівчина співає з 4-х років. Вже у 8 Полі стала учасницею дитячого вокального колективу “Бон-Бон”.

На рахунку Полі Генової участь у багатьох болгарських телевізійних проектах. Три роки вона була учасницею гурту “Мелъди”. Потім почала співати сольно.

На “Євробачення” Полі Генова приїхала вже вдруге. Перша спроба була в 2011-му.

ЩОБ ДІЗНАТИСЬ ЯК ГОЛОСУВАТИ З ІТАЛІЇ КЛАЦНІТЬ ТУТ

_____________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як найкраще вивчати італійську мову самостійно?

Ісламський тероризм впритул наблизився до Італії