in

Каштановий скандал: італійці приїдуть до Києва перевіряти дерева на Хрещатику

alt   Представники компанії Vivai Sandro Bruschi (Італія) мають намір відвідати Київ для вивчення ситуації з висадженими на Хрещатику кінськими каштанами замість мясокрасного “Бріоті”. Про це було сказано в ході засідання тимчасової контрольної комісії Київради з питання перевірки факту висадки на Хрещатику каштанів кінських звичайних замість мясокрасного “Бріоті”.

Також в комісії повідомили, що італійська компанія має намір провести прес-конференцію з цієї теми. Зокрема, Vivai Sandro Bruschi вирішила дати прес-конференцію з причини того, що, за словами доповідача, ряд ЗМІ некоректно піднесли інформацію про радника гендиректора комунальної корпорації “Київзеленбуд” Максима Пєтухова.

Так, ЗМІ відзначали, що Пєтухов, який представляв “Київзеленбуд” в угоді, нібито особисто просив італійську фірму залишити в паперах назва сорту “Бріоті”, знаючи, що придбані каштани були сорти “кінський”.

“Планують цього тижня відвідати Київ. Крім того, вони дадуть спільну прес-конференцію по ситуації”, – повідомили на комісії.

Крім того, в ході засідання комісії також повідомили, що, в разі вини італійської сторони, та готова здійснити поставку 200 каштанів “Бріоті” за символічною мінімальною ціною 1 євро за саджанець, оскільки законодавство не дозволяє компанії здійснити поставку на безкоштовній основі.

Нагадаємо, Італія розглядає можливість заміни Києву 200 мясокрасного каштанів “Бріоті”, які були висаджені на Хрещатику.

Італійська сторона у листі Києву зазначила, що вони розглядають варіант заміни посадкового матеріалу. Поставка може бути здійснена починаючи з осені поточного року і до весни 2014 року, а також зі значною знижкою.

Також італійська сторона планувала найближчим часом відправити свого представника до Києва.

24 травня прокуратура Києва почала розслідування за фактом розтрати та привласнення бюджетних коштів комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Шевченківського району при закупівлі каштанів, висаджених на вулиці Хрещатик.

Згідно з документами, з 289 саджанців, які планували висадити на Хрещатику, 200 дерев було закуплено за державні кошти на загальну суму майже 1 млн гривень.

Попов звернувся до вчених з проханням провести експертизу висаджених на Хрещатику каштанів.

Причиною звернення до експертів стало цвітіння нещодавно висаджених каштанів “Бріоті” на Хрещатику не рожевим, а білим кольором, як цвітуть звичайні каштани.

http://news.finance.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія: ліво-центристи святкують перемогу на виборах мерів міст

Українці “проїдають” гроші заробітчан, розкуповуючи житло і дорогий одяг