in

Кожна друга жінка в Україні потерпає від насильства в сім’ї

   Кожна друга жінка в Україні потерпає від насильства в сім’ї, 30% із них стали жертвами у віці до 18 років.

Усього за минулий рік заяви про вчинення насильства в сім’ї написали понад 160 тис. українців, за перші півроку 2012-го – майже 84 тисячі. «Більше половини постраждалих жінок постійно проживають з агресором і не знають, де отримати допомогу. Близько 75% жертв різних видів насильства ні до кого не зверталися по допомогу, решта зверталися переважно до інших родичів. У свою чергу, контент-аналізний моніторинг ЗМІ показав, що за 12 місяців менше 1% тем присвячені боротьбі з домашнім насильством», – сказано в дослідженні GFK від 2010 року за розпорядженням ПРООН.

Водночас, за офіційною статистикою МВС, за минулий рік заяви про вчинення насильства в сім’ї написали понад 160 тис. українців, за перші півроку 2012-го – майже 84 тисячі, і це далеко не остаточна цифра – громадські організації, які працюють над подоланням сімейного насильства, констатують, що це лише 10-15% від реальної кількості постраждалих.

За результатами цього дослідження, кожна четверта українка відчувала насильство протягом свого життя, 1000 жінок щомісяця гинуть від рук близьких людей. На українську Національну гарячу лінію з протидії насильству в сім’ї та захисту прав дітей щодня надходить близько 50 дзвінків, цього року дзвінків зі скаргами на різні види насильства було вже 9 тисяч.

У червні 1991 року Центр жіночого глобального лідерства та учасники Форуму з питань жінок, насильства та прав людини із 20 країн світу запропонували ідею запровадження глобальної ініціативи 16 Днів проти гендерного насильства, яка датуються періодом від 25 листопада до 10 грудня. Від того часу понад тисячу організацій та осіб із понад 100 країн щорічно проводять акції в рамках однойменної кампанії 16 Днів проти гендерного насильства, які закликають до припинення усіх форм насильства проти жінок. Від 2000 року цю ініціативу підтримує й Україна – на рівні держави, а також громадського та приватного секторів.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що головними агресорами в родині українські діти вважають своїх братів та сестер.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Почався прийом запитів по “Декрету флуссі 2012”

Арсен Аваков повернувся додому