in

Музейники просять президента викупити в Росії унікальну колекцію монет

   Колекція срібників і гривен часів Київської Русі коштуватиме 1,5 мільйона російських рублів

Українські музейники заявляють про підготовку аукціону з продажу унікальних срібників і гривен часів Київської Русі та наголошують на необхідності повернення їх в Україну.

“Спрацювала система попередження про появу українських антикварних лотів, налагоджена кілька років тому журналом “Музеї України” та нашими іноземними партнерами. 9 лютого Східноєвропейський антикварний дім планує продати безцінну колекцію срібників і гривен часів Київської Русі. До наших днів дійшло дуже мало подібних раритетів. В українських музеях зберігають буквально декілька примірників такого рівня”, – повідомляє журнал “Музеї України”.

У повідомленні звернено увагу на сумнівність експертних оцінок, “наданих якимсь Товариством друзів Державного історичного музею”.

У зв’язку з цим музейники закликають президента України Віктора Януковича або патріотичні політичні сили “9 лютого тихенько приїхати в Москву й викупити колекцію, необхідно лише 1,5 млн рублів, а це вартість якогось джипа. Дипломатичними каналами переправити до Києва й урочисто передати якомусь державному музею з умовою публічного доступу”.

“Журнал “Музеї України” офіційно звертається до президента та прем’єра з проханням реально втрутитися в ситуацію і повернути святині”, – наголошує видання.

http://tvi.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Реклама в Українській газеті

Ахметов обігнав усіх росіян у рейтингу мільярдерів