in

Окупанти готуються провокацію на Запорізькій АЕС із викидом радіації

Російські окупанти завезли 10 хімічних лабораторій до Мелітополя і планують рятувати своїх офіцерів та генералів у разі радіаційних викидів на ЗАЕС.

Російські окупанти готуються до провокації на Запорізькій АЕС з викидом радіації, розгортуючи у Мелітополі хімічні лабораторії.

Про це повідомляє НАЕК “Енергоатом” у Telegram.

“Стало відомо, що до Мелітополя вони завезли 10 хімічних лабораторій. За допомогою цих лабораторій росіяни планують рятувати своїх офіцерів та генералів у разі радіаційних викидів на ЗАЕС”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УКРАЇНЦІ ВСЕ ЧАСТІШЕ ПЕРЕХОДЯТЬ ВДОМА НА УКРАЇНСЬКУ – ОПИТУВАННЯ

Так, міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів, що зараз лабораторії розташовані на території одного з лікарняних закладів міста.

“Це чергове підтвердження готовності Росії вчинити акт ядерного тероризму, спровокувавши на захопленій Запорізькій АЕС аварію з викидом радіації”, – підкреслили в компанії.

В “Енергоатомі” вчергове закликали все світове співтовариство, ООН та МАГАТЕ якнайшвидше сприяти виведенню російських військових з території ЗАЕС та Енергодара, демілітаризувати станцію та повернути її під повний контроль України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІТАЛІЯ ПІДТРИМУЄ УКРАЇНУ НА ШЛЯХУ ДО ЧЛЕНСТВА В ЄС – КУЛЕБА

Російські загарбники захопили ЗАЕС і місто-супутник Енергодар 4 березня. З того часу РФ відмовилася від пропозиції створити демілітаризовану зону довкола ЗАЕС.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про високу ймовірність вчинення окупантами масштабного теракту на Запорізькій атомній електростанції.

Окрім цього, російська сторона заявила, що станція замінована і може бути підірвана.

Сьогодні, 25 серпня Державна інспекція з ядерного регулювання України заявила про знеструмлення ЗАЕС – відбулося відключення останньої з чотирьох повітряних ліній, через що шостий енергоблок станції відключився від енергомережі.

Наразі Запорізька атомна електростанція (АЕС) знову підключена до української енергомережі та виробляє електроенергію для потреб країни.

Обговорити новини, важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом, або до Телеграм-каналу https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Українці все частіше переходять вдома на українську – опитування

Італія надасть Україні 2 млн євро на розмінування