in

Ось коли почнуться перемовини щодо вступу України в ЄС

Українська влада має намір виконати сім умов Європейської комісії у статусі кандидата.

Україна виконала майже 70% Угоди про асоціацію з ЄС. Планується, що наступного року Київ зможе перейти до переговорного процесу щодо членства.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю Bloomberg.

“Надання Україні статусу кандидата в члени ЄС – це величезна підтримка в нашій боротьбі проти російського вторгнення. Політична влада та українське суспільство об’єднані в нашому русі в ЄС. Наразі Україна виконала майже 70% Угоди про асоціацію. Маємо намір виконати сім умов Європейської комісії у статусі кандидата. Зробимо все можливе, щоб наступного року перейти до переговорного процесу щодо членства”, – сказав Шмигаль.

Прем’єр наголосив, Росія веде злочинну війну не лише проти України, а й гібридну війну проти Європи.

“Газовий і нафтовий шантаж, дезінформаційні й кібератаки, продуктова й міграційна кризи – усе це через навмисні дії Росії. Лише об’єднаними ми зможемо виграти цю війну та відстояти принципи демократії та свободи. Під час візиту в Брюссель побачили це розуміння в європейських лідерів. І маємо цілковиту впевненість, що вони стоятимуть з Україною до нашої перемоги”, – додав урядовець.

Як раніше повідомляв УНІАН, Україна працює над виконанням усіх рекомендацій Європейського союзу для отримання позитивної оцінки Європейської Комісії до кінця року.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

або до Телеграм-каналу https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Зеленські відзначають 19-ту річницю весілля: як вони змінилися за ці роки

Україна сенсаційно перемогла Італію та пробилася до плей-оф Євробаскету-2022