in

Ось які професії в Україні підлягатимуть обов’язковій вакцинації

У МОЗ вказали перелік професій, які підлягатимуть обов’язковій вакцинації. Згідно з проєктом наказу МОЗ про перелік професій, які підлягають обов’язковій вакцинації, роботодавці відсторонюватимуть від роботи нещеплених працівників.

Джерело: hromadske

Пряма мова міністр охорони здоров’я Віктора Ляшка: “Є контролюючий орган, який може приходити на роботу і перевіряти: якщо роботодавець не відсторонив невакциновану людину, то він може нести відповідальність.

Якщо вакцинація обов’язкова, то роботодавець зобов’язаний відсторонити від робочого процесу людину, яка невакцинована”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИТАЧІ ЗАПИТУЮТЬ: ВАКЦИНАЦІЯВ УКРАЇНІ ЧИННА В ІТАЛІЇ?

“Нам важливо, щоб державна інституція продовжувала ефективно виконувати функції держави, а для цього люди мають бути на своїх робочих місцях. У ЗСУ відсоток щеплених понад 90%, у МВС — 87-88%”.

Деталі: За словами Ляшка, наразі в проєкті наказу МОЗ щодо обов’язкової вакцинації є лише представники державних інституцій.

Згідно з документом, обов’язкову вакцинацію планують ввести на період дії карантину для:

  • працівників закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти,
  • дошкільної освіти, позашкільних навчальних закладів;
  • працівників центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних підрозділів;
  • працівників місцевих державних адміністрацій.

Міністр освіти Сергій Шкарлет своєю чергою зазначив, що вакцинація серед освітян (які теж будуть зобов’язані щепитися – ред.) поступово зростає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗА ФАЛЬШИВІ СОVID-СЕРТИФІКАТИ УКРАЇНЦІВ ПРИТЯГТИМУТЬ ДО КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

“Якщо на понеділок (27 вересня – ред.) у нас було 4 669 шкіл, які не працювали і були не допущені до офлайну, то на сьогодні таких шкіл 2 505 шкіл, які не працюють, бо у них немає 80% вакцинованих людей”, — сказав він.

Що стосується медиків, то, за даними міністра охорони здоров’я, понад 80% із них уже вакцинувалися, тому потреби зобов’язувати їх робити щеплення немає.

“Також тут питання в доступності до медичної допомоги — якщо в лікарні медиків будуть відсторонювати від роботи, то хто надасть медичну допомогу? У подальшому для медиків це (обов’язкова вакцинація – ред.) може бути розглянуте, щоби ще збільшити відсоток (вакцинованих – ред.)”, — сказав міністр.

Нагадаємо: Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Україні не забороняють вакцинувати проти коронавірусу підлітків від 12 років, але у пріоритеті – вікова група 60+.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Україна – 2-га в Європі за добовою смертністю від COVID

Безвіз із україною призупинять через зловживання із ковід-паспортами?