in

Повії наповнять державну казну

   Після низки скандальних законопроектів і пенсійної реформи, які додатково спорожнили і так небагаті гаманці у населення, тепер найбільша фракція Верховної Ради України – Партія регіонів залізе у кишені до жриць кохання. Згідно з інформацією, що її вдалося отримати виданню «ПіК», у жовтні-листопаді народні обранці проголосують за легалізацію проституції.

Такі плани у партії влади виношуються давно. За чутками, які поширюються в кулуарах, найдавніше ремесло в країні мали легалізувати ще у вересні, а інформаційну кампанію, щоб підготувати населення, – у липні-серпні. Однак на заваді стали події у Врадіївці та сутички з міліціонерами у Києві, які позитивних балів владі не додали.

«Законопроект, – розповідає один із урядовців Азарова, – уже фактично розроблений. Причому, подейкують, що це ініціатива не самого Миколи Яновича, а людини з Міністерства інфраструктури України, яка відповідала за Євро-2012… Кого саме – здогадуйтеся самі. Чиновники довго сперечалися, яку саме модель взяти за приклад. Спершу, це мав бути досвід Ірландії, де законом заборонено сутенерство й утримання будинків розпусти, але саме заняття проституцією не забороняється. Так, кельтські красуні можуть займатися ескорт-послугами. Тобто обгортка інша, але начинка та ж сама…

В Україні теж уже фактично йшли цим шляхом. Згадайте події минулого року, коли до класифікації видів економічної діяльності додали такий пункт, як ескорт-послуги. Багато видань тоді писало, що проституцію практично легалізували. Але це було не зовсім так. Вони хоч і набули законної чинності, та не передбачали інтимної близькості з клієнтом. Це просто не було прописано у реєстрі. Отже, спершу влада мала намір узаконити ескорт-послуги, а коли галас стихне – розширити їхній перелік, де вже було б усе, що треба… Очевидно, потім хтось із лобістів нововведень порахував, що на Ірландському досвіді не надто заробиш, бо якщо немає самих будинків розпусти, то ринок залишатиметься невпорядкованим і стихійним – гроші знову тектимуть повз кишені… Тому за основу вирішили взяти практику Німеччини, де борделі практично на кожному кроці та приносять шалені прибутки. З них добре заробляє не тільки держава, але й власники…»

Мережа борделів активно розвивається

1904328«Закон про легалізацію проституції таки проведуть, тут можете не сумніватися, – каже один із депутатів від УДАРу. – Справді, провладна більшість мала б проголосувати за нього ще в кінці літа – на початку вересня, але потім щось пішло не за тим сценарієм. Тепер очікується, що офіційно жриці кохання зможуть працювати в Україні вже до зими. Причому цей ринок контролюватимуть одна-дві людини. Зайве й говорити, що це вихідці з президентського оточення. Подейкують, що поки йде паперова тяганина, вони активно розвивають мережу борделів. Тобто під це підуть житлові будинки, нерухомість готельного типу, колишні спортивні споруди. Їх оснащують у Криму, Києві, Донецьку, Харкові та на Заході України – Львові й Трускавці, де традиційно високим залишається рівень туризму…

Отже, якщо депутати проголосують, то фактично вся інфраструктура буде готовою та жодні конкуренти на заваді вже не стануть. Думаю, що набрати кадри буде дуже просто, бо стихійна проституція, попри заборони, у країні поширена. Щороку це мільйони доларів обороту. Просто дивно, бо ПР, як ми всі знаємо, ностальгує за СРСР і дешевою ковбасою, а там, як відомо, сексу не було…»

«Якщо ці закулісні слухи відповідають дійсності, то я не вважаю, що Партії регіонів взагалі варто щось приховувати, – каже директор Інституту сексології України Василь Ільків. – Дивіться самі, якщо у 2009 році за легалізацію проституції виступало 15 відсотків українців, то вже у 2010 – 39! Уловлюєте динаміку? Тобто нардепи дуже добре вивчили очікування людей. А ще очевидно, що покладаються на європейський досвід, який дуже популярний в Україні. Якщо повії існують у Німеччині, Австрії, Великобританії, Нідерландах, Угорщині, Латвії, Італії та ще багатьох розвинених країнах, то чому це не може бути у нас? Можливо, хоч би в такий спосіб ми наблизимося до Євросоюзу…

І не забувайте, що легалізація – це, перш за все, здешевлення послуг. Зараз повії працюють в екстремальних умовах. Вони бояться сутенерів, бояться бандитів і бояться міліції. Відповідно деруть за свої послуги втридорога. Якщо ж відкриються борделі, а з ними і зростуть конкуренція та кількість проституток, то, звичайно, що ціни будуть іншими. Тому я не здивуюся, якщо законопроект українці навпаки підтримуватимуть… Якщо у державі дорогий хліб, відпочинок, автомобілі, то хоча б це може бути дешевим, бо викласти 100 доларів за годину розваги із жрицею кохання зараз може не кожен…».

Степан Каускас,

спеціально для рубрики ФЕЙКОДРОМ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українець згорів у вогні

Матір хоче повернути сина, якого колишній чоловік-заробітчанин вивіз до Італії