in

Подолати гендерну нерівність

   Кабмін схвалив Концепцію Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року

 

«Мета концепції, схваленої урядом – впровадження гендерних підходів в усі сфери життєдіяльності суспільства. Документ спрямований на покращення ситуації у сфері праці, проведення системної роботи щодо забезпечення гендерної рівності, подолання гендерних стереотипів, проведення просвітницьких кампаній із залученням засобів масової інформації, закладів культури та освіти до виховання культури гендерної рівності», – заявив заступник міністра соціальної політики В’ячеслав Коломієць.

За його словами, забезпечення рівності жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства і держави є важливою умовою й гарантією забезпечення прав людини та утвердження демократії, запорукою розв’язання соціально-економічних проблем країни, європейської інтеграції України, частиною міжнародних зобов’язань держави. Крім того, забезпечення гендерної рівності передбачено Цілями розвитку тисячоліття до 2015 року.
«Нині ж високі рівні зайнятості та освітньо-професійної підготовки жінок супроводжуються їх незначним представництвом у сфері прийняття рішень – в політичному житті, на вищих щаблях державного управління і, як наслідок, значним розривом у рівні доходів. Фактична нерівність жінок і чоловіків спричиняє загострення політичних, соціально-економічних, культурних та інших проблем у суспільстві», – констатують у Мінсоцполітики.
Нагадаємо, до прикладу, що жінки складають лише 10% загального складу новообраної Верховної Ради.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Почався прийом запитів по “Декрету флуссі 2012”

Арсен Аваков повернувся додому