in

Порошенко і мер Верони відвідали виставку викрадених картин “Врятовані скарби Італії”

Президент України Петро Порошенко та мер Верони Флавіо Тосі відвідали у Музеї ім. Ханенків виставку викрадених з італійського музею картин, які українські прикордонники на початку травня врятували від переправлення контрабандистами в Молдову.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вітаю на відкритті унікальної виставки, бо зараз будуть виставлятися 17 картин всесвітньовідомих майстрів. Я дуже щасливий, що українська громада буде мати можливість вперше ознайомитися з цими великими предметами мистецтва. Тут представлені і роботи Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото і Мантеньї – те, що становить скарб унікального музею Кастельвеккіо у Вероні”, – сказав Порошенко.

Він зазначив, що ця виставка символізує дуже відповідальне ставлення України, української влади як до своєї культурної спадщини, так і до культурної спадщини європейських народів: “Це є справжнє диво, що вдалося зберегти від пошкодження викрадені картини, і що ми зараз маємо величезну насолоду подивитися їх у майже неушкодженому стані”.

Президент нагадав, що українським прикордонникам вдалося зупинити контрабандистів буквально за лічені метри від кордону.

“Те, що ці картини були повернуті до Києва і по завершенні слідства, яке я сподіваюсь, буде дуже швидко завершене, найближчим часом мають бути передані нашим італійським  партнерам, свідчення ефективної співпраці України і Європейського Союзу, України і Італії, тих дружніх стосунків, які є сьогодні між нашими країнами, і тієї довіри, яку ми маємо з італійською владою”, – заявив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, біля кордону з Молдовою українські прикордонники виявили 17 картин, у тому числі полотна роботи Рубенса і Тінторетто, викрадені в музеї Верони в минулому році. Цінний вантаж, який готувався до переправлення на територію Молдови, був затриманий ще 6 травня. Потім була проведена експертиза, яка ідентифікувала полотна і встановила їх справжність. Вартість знахідки оцінюється в 16-20 млн євро.

_____________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Шахрайства, яких варто остерігатися в Італії

Українці зможуть безкоштовно відвідувати музеї Верони