in

Посол України в Італії про резолюцію ради Венеції з визнання Криму частиною РФ

Євген Перелигін: “Ніякого визнання не відбулося»

Регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – 18 травня підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Як повідомляє Corriere Della Sera, за резолюцію проголосували 27 депутатів, проти були 9. Всього у раді Венето 51 депутат.

Згідно з резолюцією, керівництво регіону уповноважене вести роботу з урядом і парламентом Італії з метою перегляду відносин між ЄС і Євросоюзом.

Як повідомлялося, ініціаторами внесення документу в італійську регіональну раду стали 25 депутатів, серед яких три керівники найбільших фракцій венеціанської ради. Автором проекту резолюції став депутат націоналістичної партії “Лега Норд” Стефано Вальдегамбері – проросійський політик, який “тривалий час захищає інтереси Москви”.

“Євросоюз та Італія відмовилися визнавати принципи самовизначення, що містяться в нормах міжнародного права, по відношенню до Кримського півострову. ЄС та Італія явно застосовують політику подвійних стандартів виходячи з геополітичних мотивів. Вони повністю ігнорують майже одностайне волевиявлення як кримського народу, так і парламенту, а також історичні та культурні складові, що сприяло цього вибору”, — йдеться в резолюції венеціанських депутатів. Будь-кому очевидно, що італійські депутати не мають уявлення, що насправді відбулося в Криму, і загалом, які народи живуть там, і який з них є корінним.

«День» звернувся до посла України в Італії Євгена Перелигіна з проханням прокоментувати таке рішення регіональної ради Венето.

«На жаль, деякі українські ЗМІ повторюють пропаганду Російської Федерації. Ніякого визнання не відбулося. Це не юридичний документ, а політичне звернення більшості в обласній раді Венето до уряду Італії з вимогою (?!) переглянути політику ЄС стосовно Росії аж до зняття санкцій. Не певен , що Уряд Італії буде відповідати на кожне звернення місцевих депутатів (це не прописано ніде), але точно в разі підготовки такої відповіді уряд Італії підтвердить територіальну цілісність України включно з Кримом і як це було неодноразово зазначить про можливість зняття санкцій тільки після виконання РФ Мінських угод.

Ми зустрічались і говорили з представниками регіональної влади, зокрема і Венето. Про це широко висвітлювали італійські ЗМІ, (є у нас на ФБ посольства). Це праворадикальні партії, які виступають за відокремлення півночі Італії, тому і розігрують кримську карту».

Микола СІРУК, «День»

________________________________________________

Більше новин:

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійські вчені: пиво може захистити від хвороб серця

Дзідзьо на концерті в Неаполі привітав Джамалу та пообіцяв приїхати ще