in

Почалися переговори України і Росії щодо кроків для досягнення миру

У Білорусі розпочалися переговори української та російської делегацій щодо кроків для досягнення миру.

Переговори відбуваються на Гомельщині на березі річки Прип’ять. Із міркувань безпеки точне місце організатори переговорів не називають.

Початок зустрічі транслювали онлайн, але пізніше трансляцію вимкнули на вимогу російської сторони.

Українську строну представляють заступник голови МЗС Микола Точицький, міністр оборони Олексій Резніков, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, народний депутат Рустем Умеров та перший заступник голови української делегації у тристоронній контактній групі Андрій Костін.

Російську делегацію очолив помічник президента РФ Володимир Мединський. До її складу також увійшли заступник міністра оборони, заступник міністра закордонних справ Андрій Руденко, голова комітету Державної думи з міжнародних справ Леонід Слуцький та посол Росії у Білорусі Борис Гризлов.

Глава Адміністрації президента Білорусі Володимир Макей від імені Олександра Лукашенка привітав делегації Росії та України.

“Як було домовлено з президентами Зеленським та Путіним, ви можете почуватися у повній безпеці. Це наш святий обов’язок”, – сказав він.

За словами Макея, Лукашенко сподівається, що під час цих переговорів вдасться знайти шляхи вирішення “всіх кризових питань”.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Як Захід карає РФ за вторгнення в Україну

L’indirizzi di raccolta di aiuti umanitari per l’Ucraina