in

Продаж органів не рідкість в ….Україні

У Міжнародний день боротьби за скасування рабства на Буковині провели акцію-протест торгівлі людськими органами «На запчастини – тільки машини».

 

Колони автівок із Чернівців рушили районами області, аби поширити спеціальні буклети і закликати краян не продавати власні органи за гроші. 

Продавати власні органи за гроші офіційно в Україні заборонено, але такого товару не бракує. Заробітчани, діти – сироти найперше в зоні ризику, та потрапити під вплив продавців людськими органами може будь-хто. Чорні трансплантологи-психологи – вони шукають малозабезпечених людей, пригнічених і безпорадних. Обіцяють їм великі гроші – на чорному ринку нирка вартує до 60 тисяч доларів – але не розповідають про наслідки.

Ельвіра Мручковська, голова ЧОГМО «Сучасник»: «Людина з однією ниркою може жити, але її утримання та лікування на рік сягає більше 100 тисяч гривень».

В кращому випадку людина таки отримає обіцяні гроші, але все життя буде інвалідом. В гіршому – окрім нирки без її відома втратить ще й інші важливі органи або ж чорні хірурги забажають позбутися пацієнта, від якого вже отримали бажане.

Ельвіра Мручковська, голова ЧОГМО «Сучасник»: «Якщо говорити про Буковину і Україну, тільки за останні 3 роки в Україні було виявлено злочини, де постраждало близько 200  українців від нелегальної трансплантації органів. Навіть з однією ниркою не можна отримати інвалідність – вони залишились на одинці зі своїми проблемами».

Саме аби буковинці не стали жертвами продавців людськими органами, громадські активісти організували акцію «На запчастини – тільки машини». Автоколони із плакатами-закликами рушили різними районами області.

Петро, учасник акції: «Кіцмань, Сторожинець, Вижниця і відповідно там будуть зустрічі у навчальних закладах із молоддю. Саме акція «На запчастини – тільки машини» – я думаю, що це буде і інформація для інших людей».

Жертвам шахраїв громадські активісти радять отримати статус постраждалого. Для цього необхідно звернутись у Департамент соціального захисту населення, за бажанням така інформація буде конфіденційною.

Олена Верига, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА: «Вони мають право після отримання цього статусу на матеріальну допомогу, психологічну, медичну, на супровід життєвої ситуації, якщо вони погоджуються на те, щоб їх супроводжували соціальні працівники».

До акції долучилися також автоколони більшості областей України.

___________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Папа Римський засудив експлуатацію праці нелегалів

Потік мігрантів з Африки до Італії не припиняється