in

Продають корів і прикраси: скільки коштує лікування коронавірусу в Україні

Лікування коронавірусу в Україні офіційно безкоштовне, проте деякі медикаменти пацієнтам доводиться купувати. Коштують вони досить дорого, інколи хворим на COVID-19 приходиться продавати майно.

Читайте також: БРИТАНІЯ РОЗПОЧАЛА МАСОВУ ВАКЦИНАЦІЮ ВІД COVID-19! ПЕРШОЮ ІМУНІЗУВАЛИ 90-ЛІТНЮ ЖІНКУ

Про це в інтерв’ю “Цензор.нет” розповіла лікарка-інфекціоністка Ольга Кобевко.

За її словами, список препаратів, який може отримати інфікований у лікарні, залежить від закупівель, які здійснює ця медустанова.

“Кроворозріджувальні препарати, наприклад, які обов’язково призначаються у разі коронавірусу, надходять з перебоями. Тиждень є, два – немає. Буває, що призначаєш пацієнту один антибіотик, він закінчується, переводиш на другий безкоштовний”, – сказала Кобевко.

За її словами, до обов’язкових препаратів також належать гормони. “Я призначаю пацієнтам, адже це люди, у яких середньо-важкий або важкий перебіг хвороби. Вони потребують спеціалізованої медичної допомоги і наявності інтенсивної терапії. Тому все, чого немає, людям, на жаль, доводиться купувати”, – сказала вона.

За її словами, точної сумми лікування назвати не можна. Це визначається індивідуально, в залежності від супутньої паталогії пацієнта, його віку і стану.

Читайте також: ІТАЛІЯ ВАКЦИНУВАТИМЕ ВСІХ ІНОЗЕМЦІВ ВІД КОРОНАВІРУСУ БЕЗКОШТОВНО

“Серед препаратів є й такі, які безкоштовно не передбачено, хоч у протоколах їх прописано. Наприклад, людям доводилося купувати препарат, один флакон якого в середньому коштує 11-12 тисяч. А їх потрібно мінімум чотири”, – розповіла лікарка.

Вона поділилася історіями з практики. “У нас був випадок, коли родичі пацієнта зверталися до головного лікаря. Їх запевняли, що він такого лікування не потребує, а потім людина померла”, – сказала вона.

Невідомо, чи допоміг би йому дорогий препарат і чи встигли б його знайти, бо він у дефіциті. “У нас був навіть такий період, коли в аптечних мережах зовсім не було препаратів, які розріджують кров.”, – сказала вона.

Читайте також: БОРЖНИКАМ ЗА КОМУНАЛКУ ЗАБОРОНЯТЬ ВИЇЗД ЗА КОРДОН УКРАЇНИ ТА КЕРУВАННЯ АВТО

До лікарні також госпіталізують хворих із сіл, які не мають достатнього фінансового забезпечення. “У нас були люди, які розповідали, що продали корову, бо не було грошей. Жінка була з чоловіком, казала, що продала всі свої золоті прикраси. Вона повернулася з Італії, у чоловіка перед тим був інсульт, то вона казала, що багато там витратила на лікування і реабілітацію”, – розповіла Кобевко.

Нагадаємо, раніше Ольга Кобевка заявляла, що у разі локдауну в Україні закрити потрібно все. Вибірковий карантин недопустимий.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Фільми на Новий Рік 2021 – що подивитися для святкового настрою

Які світові політичні лідери вже зробили щеплення від Covid-19?