in

П’ять героїв України, які швидко розчарували народ (ФОТО)

Їх сходження на олімп та поверження ілюзій повинні б навчити український народ бути більш політично виваженим.

На жаль, цю підбірку “De-Facto” можна продовжити.

1. Баба Параска
Risultati immagini per баба параска
Насправді, ця жінка не стала розчаруванням, але ним стали події, у які повірила уся Україна. Про Параску Королюк із села Дорогичівка Заліщинського району Тернопільської області вперше почули під час Помаранчевої революції у 2004 році. 30 років працювала дояркою, 12 років була на заробітках у Казахстані. Напередодні президентських виборів 2004 року подорожувала селами центральної та південної України – агітувала за кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Її вважали “символом Помаранчевої революції”. На сцені стояла поряд з Ющенком та Юлією Тимошенко. Її нагородили знаком “Гвардія революції” та орденом княгині Ольги третього ступеня. Померла у 2010 році, їй був 71 рік.

Коли народ розчарувався у діяльності президента Ющенко, часто лунали докори “Який символ – така й держава”. Насміхалися, що глава держави зловживає порадами баби Параски, радиться з нею перед тим, як прийняти політичне рішення.

2. Володимир Парасюк
Risultati immagini per парасюк
29-річний активіст Євромайдану, нардеп України восьмого скликання. Народився у селі Майдан Жовківського району Львівської області. Під час Революції Гідності був сотником на майдані Незалежності. Ввечері 21 лютого 2014 року вийшов на сцену Євромайдану та заявив: “Якщо політики до 10 години 22 лютого 2014 року не виступлять з заявою, щоб Янукович йшов у відставку з посади президента України, підемо на штурм зі зброєю”.

Наступного дня Янукович утік з України.

Був замішаний у багатьох скандалах. ГПУ розслідувала три кримінальних провадження, у яких фігурував Парасюк. Одна з них – викрадення працівника СБУ у Львівській області, дві пов’язані з бійкою в Печерському райсуді. 19 листопада торік під час засідання комітету Верховної Ради Парасюк вдарив ногою в спину представника СБУ Василя Пісного. Бо той, за його словами, нічого не зробив для Майдану. Пісний написав заяву в ГПУ. Проти Парасюка порушили ще одну кримінальну справу.

3. Михайло Гаврилюк
Risultati immagini per гаврилюк
Активіст Євромайдану, козак Четвертої сотні Самооборони Майдану, нардеп України восьмого скликання.

22 січня 2014 року на вул. Грушевського в Києві бійці спецзагону внутрiшнiх вiйськ на морозі роздягли Гаврилюка до шкарпеток. Оголеного піддавали тортурам та проводили з ним знущальну фотосесію. Цього дня температура в Києві становила -9 -10 °C. Козак не опустив голови, не просив помилування. Своїх кривдників згодом пробачив.

Під час війни на Сході займався доставкою гуманітарної допомоги у Донецьку область.

Виборці Гаврилюка заявляли про своє розчарування обранцем, коли той заявив про легалізацію проституції. Козак Гаврилюк часто потрапляв у кумедні ситуації. Пішли чутки, що заснув на перерві у Раді. Він заперечував: насправді читав Конституцію.

4. Надія Савченко

Risultati immagini per савченко

Українська військова, нардеп України восьмого скликання.

У 2014 році брала участь в АТО як доброволець батальйону “Айдар”. Воювала у боях біля селища Металіст під Луганськом. Потрапила до полону терористів.

19 червня в мережі набув популярності відеозапис, у якому вона, прикута наручниками до труби, відповідає під час допиту. На початку липня 2014 року її звинуватили у вбивстві російських журналістів. Перебувала під вартою в слідчому ізоляторі російського міста Воронеж.

25 травня 2016 року Савченко повернулася до України. Люди вірили, що вона стане наступником Петра Порошенка.

Розчарування прийшло з першими її заявами. Савченко запропонувала провести прямі переговори з лідерами самопроголошених сепаратистських об’єднань на Донбасі. Її одразу охрестити агентом Кремля, провідником інтересів Володимира Путіна і Віктора Медведчука. Закликали перевірити на поліграфі.

5. Семен Семенченко
Risultati immagini per семенченко
Костянтин Грішин – український громадський, військовий і політичний діяч. Здобув славу як командир добровольчого батальйону “Донбас”. Став депутатом Верховної Ради від партії “Самопоміч”, перший заступник голови комітету ВРУ по питанням національної безпеки та оборони.

Згодом українці перестають вірити Семену Семенченкові, який за національністю виявився росіянином. В інтерв’ю різним виданням дає про себе різні дані. Виявляється, що у нього немає вищої освіти. Люди називають його “зрадником” та “брехуном”.

_____________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Cезонні робітники: уряд запроваджує нові правила в’їзду та проживання в Італії

Італійці в Україні святкували Незалежність рекордом випікання піци