in

Рада ратифікувала угоду з Італією про перевезення військових вантажів

    Україна дозволила Італії перевезення військових вантажів та персоналу через свою територію з метою надання підтримки Міжнародним силам сприяння безпеці в Афганістані.

Народні депутати підтримали законопроект № 0012 “Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Італійської Республіки про перевезення військових вантажів та персоналу через територію України у зв’язку з участю Збройних сил Італійської Республіки у Міжнародних силах сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістані”. За відповідне рішення проголосували 270 нардепів з 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Мета законопроекту полягає у тому, що в разі його прийняття Верховною Радою України українська сторона виконає внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання чинності Угоди.

Зазначена угода визначає рамкові умови, порядок та організацію транзитного перевезення військових вантажів та персоналу через територію та/або повітряний простір України з метою надання підтримки Міжнародним силам сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан.

Положення цієї Угоди застосовуються у частині, що стосується: a) надання компетентними органами України відповідних дозволів на транзитне перевезення; b) надання українською стороною цивільної і військової підтримки персоналу під час транзитного перевезення.

Так, згідно з угодою, італійська сторона під час транзитного перевезення через територію та/або повітряний простір України забезпечує недопущення використання військових вантажів та персоналу всупереч військовим, політичним та іншим інтересам України, а також всупереч положенням Статуту ООН стосовно дій щодо підтримання миру та безпеки й іншим нормам міжнародного права.

Крім того, Італія зобов’язується не перевозити через територію та/або повітряний простір України зброю масового знищення та/або її складові частини.

Також італійська сторона зобов’язується здійснювати транзитні перевезення лише для реалізації цілей цієї угоди та у порядку, передбаченому нею.

“Італійська сторона відшкодовує українській стороні, а також юридичним особам України витрати за послуги, пов’язані з транзитними перевезеннями, наданими повітряним суднам, які використовуються італійською стороною, у тому числі витрати”, – йдеться у документі.

http://www.rbc.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

На третьому етапі КС-2015 в Римі з п’ятиборства переміг Павло Тимощенко

Італія виплачуватиме допомогу на дитину сім’ям іммігрантів