in

Рада Тоскани засудила анексію Криму, незважаючи на прохання про скасування санкцій

У рішенні ради італійського регіону Тоскана, крім заклику до роботи над скасуванням економічних санкцій проти РФ, є також фрази про незаконну і не неприйнятну анексію Криму. Про це заявив посол України в Італії Євген Перелигін у своєму коментарі з приводу рішення регіональної ради, передає “Європейська правда”.

На його думку, пункт щодо санкцій “виписаний у суто тосканському стилі (і нашим і вашим)”, оскільки регіональний парламент не попросив уряд про їх скасування, а лише “заохотив ініціативи”, які приведуть до зняття торгових обмежень.

При цьому, на відміну від рад провінцій Венето, Лігурія і Ломбардія, тосканські депутати не стали робити заяви про “російський Крим”. Навпаки, вони послалися у своєму рішенні на загальноєвропейську позицію щодо незаконних дій РФ.

Посол Перелигін наводить переклад цього пункту резолюції:

“Регіональна рада взяла до уваги заяви керівника дипломатії ЄС Федеріки Могеріні, … у якій наголошується, що ЄС твердо виступає за суверенітет і територіальну цілісність України і не визнає приєднання Криму до Росії, продовжуючи рухатися в напрямку посилення санкцій і підкреслює, що Європейський Союз не визнає і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права. Йдеться про прямий виклик міжнародної безпеки з тяжкими наслідками для міжнародного правопорядку”.

Раніше регіональна рада італійської Тоскани одноголосно проголосувала за резолюцію з проханням до уряду Італії про скасування санкцій проти РФ.

Як повідомляли Українські Новини, Європейський Союз продовжив економічні санкції проти Росії до 31 січня 2017 року.

Раніше регіональна рада Ломбардії проголосувала за резолюцію, яка передбачає визнання “російського Криму” і зняття санкцій з Росії. Раніше подібну резолюцію ухвалили регіональні ради північноіталійського регіону Лігурія і Венето.

__________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

На турнірі в Італії молодіжна збірна України перемогла росіян

Як відбувається історичний візит “прем’єр-міністра” Ватикану (ФОТО)