in

Російські силовики не зможуть відпочивати в Італії – ЗМІ

  Співробітникам поліції, службовцям Федеральної міграційної служби (ФМС), Федеральної служби виконання покарання (ФСВП), МВС і Міноборони, можливо, буде складніше вибирати місце для відпустки.

Російські ЗМІ повідомляють, що співробітникам цих відомств заборонили поїздки у деякі зарубіжні країни.

Інформація надходить суперечлива: за одними даними, виїзд обмежили для усіх, за іншими – тільки для співробітників, які мають допуск до документів з грифом “таємно”. У “чорному списку”, за різною інформацією, від 150 до 200 країн, включаючи найпопулярніші туристичні напрями – Туреччину і Єгипет.

LifeNews з посиланням на свої джерела повідомляє, що співробітники вказаних відомств віднині не зможуть в’їхати у 150 країн. У цей чорний список потрапили США, Туреччина, Болгарія, Велика Британія, Японія, Мексика, Італія, Єгипет, Іспанія, Чехія, Куба і деякі інші. Цю інформацію радіостанції “Эхо Москви” підтвердив голова Координаційної ради профспілки співробітників МВС Михайло Пашкін.

В апараті Ради Безпеки РФ не стали спростовувати цю інформацію, відзначивши, що питання про порядок виїзду за кордон співробітників силових відомств опрацьовується, але поки ніяких рішень з його зміни не прийнято.

За даними Інтерфаксу, заборона стосується лише тих співробітників поліції, які мають високу міру доступу до державної і службової таємниці. Виїзд у службові відрядження в таких випадках узгоджуватиметься з керівництвом.

За словами джерела агентства, наприкінці березня МВС отримало рекомендаційний лист про посилення режиму із захисту державної і службової таємниці, в якому пропонувалося граничити виїзд співробітників, які мають допуски до роботи з держтаємницею. У “чорному списку” налічується близько 200 держав.

При цьому, заборона нібито не торкнулася співробітників з третьою формою допуску – тобто, поліцейських, що не мають доступу до документів з грифом “таємно”. Джерело підкреслило, що це рішення повністю відповідає закону про державну таємницю, оскільки співробітники з другою формою допуску підписують документ про те, що їм може бути у будь-який момент заборонений виїзд за кордон, і отримують відповідну грошову надбавку “за секретність”.

У прес-службі МВС газету “Московский комсомолец” між тим повідомили, що з кадрового управління “подібного розпорядження не було”. У Профспілці співробітників поліції Москви повідомили, що розпорядження існує, подробиці з’ясовуються.

У ФМС і Міноборони коментувати інформацію для “МК” відмовилися. ІТАР-ТАСС у ФСВП сказали, що жодних заборон або обмежень в цьому відношенні немає. Проте джерело у ФМС повідомило, що заборону на виїзд співробітникам там пояснили тим, що “за кордоном на держслужбовцях можуть напасти”.

Як відзначили у Федеральній службі з контролю за оборотом наркотиків (ФСКН), подібний наказ доки готується, а поки що співробітникам просто рекомендували не їздити у країни, у яких є угода з США про екстрадицію. “Це саме рекомендація, а не наказ”, – підкреслили у відомстві.

Russia Today також написала, що співробітникам силових відомств не забороняли виїжджати за кордон, а просто рекомендували тимчасово утриматися від поїздок.

На спеціальному форумі співробітників МВС поліцейські обговорюють, чи можна буде вирушити за кордон тим, хто вже придбав квитки. Правоохоронці відзначають, що відміняти поїздки не збираються, і, за їх даними, жодних офіційних документів доки немає. Водночас, співробітники з Хабаровського краю повідомляють, що подорож заборонили усім, включаючи тих, у кого є підписаний наказ на відпустку і путівки на руках. Відмовляють навіть тим, у кого третя форма секретності (немає доступу до державної таємниці).

Водночас РІА “Новости” опублікувало матеріал із заголовком “В гостях хорошо, а дома лучше”, де стверджують, що силовики можуть непогано відпочити і в Росії, а обмежувальні заходи благотворно позначаться на розвитку внутрішньоросійського туризму.

У Росії в силових структурах числиться понад 4 млн осіб. Загальна чисельність співробітників МВС становить близько 1,3 млн. За останніми даними, в Росії на 1000 осіб доводиться 10 поліцейських (загальносвітовий рівень – приблизно 3 поліцейські на тисячу громадян). У Міноборони працює понад 2 млн осіб, у ФСВП – 325,5 тисячи, у ФСКН – 40 тисяч. Порахувати точну кількість співробітників ФСО, ФСБ і військової розвідки складно через засекречені дані – за зразковими підрахунками цифра становить близько 250 тисяч.

http://www.ukrinform.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Кохання, що долає кордони

Лист від друга із Росії