in

Сергій Одарич: Мою відставку організували Фірташ з Тулубом

  Ще одне українське місто залишилося без місцевого самоврядування та обраного мера. Слідом за Києвом, Чернівцями, Херсоном, Миколаєвом, Ялтою та іншими голови не стало в Черкасах. Тут його, як і в Чернівцях два роки тому, у відставку відправила міська рада. Показово, що в Черкасах і Чернівцях за відставкою обраного громадою мера, як стверджують місцеві експерти, стоїть той самий Дмитро Фірташ.

11 квітня в Черкаській міській раді склалась аномальна коаліція – між Партією регіонів та представниками опозиції, які відправили у відставку міський виконком. Ці ж самі сили, за патронування згаданого олігарха й губернатора області Сергія Тулуба 24 квітня відставили і мера Одарича. А 25 квітня мера вже навіть не пустили до свого робочого кабінету.

Ситуація в Черкасах останніми роками була дуже заплутана. Сам Одарич є другом та партнером у бізнесі глави Держпідприємництва Михайла Бродського, має непогані зв’язки з Андрієм Клюєвим та Борисом Колесніковим. На виборах 2010 року жорстко боровся з губернатором Тулубом та переміг його кандидата Євгена Влізла. Але потім їх стосунки нібито налагодились й у міськраді Партія регіонів та партія вільних демократів Одарича створили коаліцію.

Більше того, одне з основних підприємств в місті – «Азот», купив олігарх Дмитро Фирташ, поставивши на його чолі свого топ-менеджера Валентину Жуковську. І в них з Одаричем ніби склались непогані стосунки. Як мінімум, весь цей тріумвірат працював на перемогу Жуковської на парламентських виборах в 194 окрузі. Проте вона програла, опозиціонер Булатецький отримав на 10 тисяч голосів більше. Але його перемогу відібрали, а ЦВК не встановила результату. Після цього почали непорозуміння у стосунках Одарича з Жуковською, яка звинуватила мера у присвоєнні десятків мільйонів гривень, виділених місту на придбання тролейбусів. Мер також намагався безуспішно «повісити» на «Азот» борги перед містом на сотню мільйонів.

За роки співпраці з губернатором Сергієм Тулубом Сергій Одарич зумів так насолити опозиції, що й та, звинувачуючи мера у всіх смертних гріхах, також підтримала його відставку. Самі регіонали ніяк не могли скинути мера. Тепер маємо інтригу – чи збереже Одарич посаду, а якщо ні – чи балотуватиметься в місті до Верховної Ради у проблемному окрузі?

http://glavcom.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Мілла Йовович стала частиною інсталяції на Венеціанській арт-бієнале

Нащадки італійців на Гуцульщині