in

Тимошенко просить уряд Італії не видавати Авакова Україні

Колишній прем’єр Юлія Тимошенко звернулася з листом до уряду Італії з проханням відмовити українським силовим органам в екстрадиції колишнього губернатора Харківщини Арсена Авакова. Про це повідомив голова парламентської фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін після зустрічі з Тимошенко у колонії.

Як інформує прес-служба партії «Батьківщина», Кожем’якін також повідомив, що у вівторок, 10 квітня, в Італії відбудеться суд, на якому буде розглядатися питання екстрадиції Авакова до України і в якому він братиме участь як офіційний представник «Батьківщини».

За словами Кожем’якіна, політрада партії уповноважила його надати італійському уряду та представникам суду офіційні звернення від партії «Батьківщина», а також звернення фракції БЮТБ у Верховній Раді з проханням відмовити в екстрадиції Арсена Авакова в Україну «у зв’язку з тим, що Аваков піддається переслідуванню за політичну діяльність».

26 січня прокуратура Харківської області порушила щодо Арсена Авакова кримінальну справу за обвинуваченням у незаконному відчуженні понад 50 гектарів землі. Його також обвинувачують у перевищенні службових повноважень.

У лютому Апеляційний суд Харківської області не задовольнив апеляцію захисника Авакова, який оскаржував рішення Червонозаводського райсуду Харкова про обрання для Авакова запобіжного заходу у вигляді арешту та оголошення у міжнародний розшук.

Наприкінці березня стало відомо, що голову харківської обласної «Батьківщини» Арсена Авакова затримали в Італії. Після цього у Генпрокуратурі поінформували, що готують документи, необхідні для екстрадиції політика в Україну. Питання, екстрадувати Авакова чи ні, нині вирішує італійський суд.

 

http://www.radiosvoboda.org/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Жіноче тіло на італійському телебаченні (Вражаюче ВІДЕО)

Угоду про асоціацію з ЄС можуть підписати вже у 2013 році