in

Українська мова стала амбасадором нашої країни у світі – Зеленська

Мова і культура є одними із потужних проявів дії м’якої сили у світі, а з початком повномасштабного вторгнення росії в Україні вони набула нового звучання.
Про це зазначила дружина Президента Олена Зеленська під час онлайн-виступу на Global Soft Power Summit 2023 у Лондоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Один із потужних проявів м’якої сили – культура, і вона теж набула нового звучання: починаючи від світових концертів на підтримку України до великого святкування “Carol of the Bells” у Карнегі-холі, коли світ дізнався, що це є український “Щедрик”. Так само світ наново познайомився з видатними українськими митцями, яких віками привласнювала росія, відкриває для себе українську історію як частину світової, а не радянської чи російсько-імперської”, – підкреслила перша леді.

Читайте також: Зеленський потролив фаната Путіна Берлусконі: “Можемо надіслати йому горілки”

Також, за її словами, посланцями м’якої сили стали українські вимушені переселенці, люди, які несподівано для себе опинилися в інших країнах і розповідають там про Україну, уособлюють її.

Крім того, перша леді переконана, що амбасадором України стала сама наша мова.

“Нею заговорили одночасно багато країн – від заяв на міжнародному рівні до поповнення україномовних аудіогідів та якісних перекладів книжок і фільмів. У цей момент дехто у світі вперше з’ясував для себе, що українська – це зовсім не російська”, – відзначила Зеленська.

Водночас вона підкреслила, що українці зараз усіма можливими мовами доносять правду, що відбувається в Україні.

Читайте також: Італія проголосувала за визнання Голодомору геноцидом українського народу

“Попри війну та економічні труднощі цього року ми були присутні на важливих міжнародних майданчиках – від полів ООН до світових парламентів, розширили співпрацю з великою кількістю інституцій. Дуже хотіли повернути світові й собі це порушене війною відчуття, що діалог та людяність набагато ефективніші за економічний та фінансовий примус, який використовує наш ворог”, – додала Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, перша леді Олена Зеленська в ООН закликала до створення трибуналу для розслідування злочинів рф в Україні та покарання злочинців за порушення прав людини, вбивства і насильство.

Найважливіші новини для українців в Італії у соцмережах FacebookInstagram і Телеграм.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Кількість загиблих мігрантів біля узбережжя Італії зросла до 62

Лише 11 хвилин щоденної фізичної активності позитивно впливає на здоров’я