in

Український уряд схвалив текст угоди з ЄС

   Український уряд погодив текст угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це розповів посол ЄС в Україні Ян Томбінські. За його словами, міністри проголосували за текст одноголосно.

Україна сподівається підписати угоду про асоціацію на саміті у Вільнюсі наприкінці листопада. Ян Томбінські пояснює, які перепони залишилося подолати:

“Вони стосуються реформ системи правосуддя, особливо щодо офісу Генерального прокурора. Також є питання, як зробити українську виборчу систему більш справедливою і більш стійкою до порушень. Досі немає відповідей щодо вибіркового українського правосуддя. Це – справа Юлії Тимошенко”.

Ян Томбінські нагадав, що з боку ЄС виконання процедури також наближається до кінця. Більшу частину тексту угоди становлять розділи, присвячені економічному співробітництву, повідомляє журналістка Євроньюз Марія Коренюк з Києва:

“90% тексту угоди про асоціацію описують принципи торгівлі між Україною та Євросоюзом. Але українці від підписання документу чекають більшого: спрощення візового режиму з ЄС, зниження в країні рівня корупції та утвердження верховенства права і демократії”.

http://ua.euronews.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Caserta, nasce la parrocchia Ucraina della “Santissima Trinità”.

У Неаполі вибрали найкращу піцу світу