in

Україну на Римському кінофестивалі представив фільм Кіри Муратової

Новий фільм українського режисера Кіри Муратової “Вічне повернення. Кінопроби” потрапив в основний конкурс сьомого Римського кінофестивалю, що пройде в столиці Італії з 9 по 17 листопада 2012 року. Всього до програми РМКФ увійшли 16 картин і один фільм-сюрприз.

Про це повідомляє Кореспондент.net.

“Цього року Римський кінофорум запропонує кіноманам три конкурсні програми: Основний конкурс, CINEMAXXI і Перспективна Італія (Prospettive Italia), а також позаконкурсні покази”, – повідомляє видання.

Міжнародне жюрі кінофестивалю очолить один із найперспективніших кіномайстрів – американський сценарист і режисер Джеф Ніколс, а фільмом-відкриттям фестивалю стане нова робота Бахтіяра Худойназарова “В очікуванні моря” з Єгором Бероєвим в головній ролі.

Цього року Римський МКФ очолить Марко Мюллер – одна з найвідоміших в світі кінематографа особ, котрий раніше займався кінооглядами Венеції, Роттердама та Локарно. Бюджет фестивалю становитиме 11 мільйонів євро без урахування спонсорських коштів, що на 3,5 млн перевищує витрати на Венеціанський МКФ.

Фільм “Вічне повернення. Кінопроби”, що оповідає про історію чоловіка і жінки, котрі не зустрічалися багато років, став двадцять першою картиною Муратової.

У новій роботі, знятій у формі кінопроб як “драматургічно життєва історія”, кожна сцена знімається кілька разів у виконанні різних пар акторів. У картині зіграли: Рената Літвінова і Сергій Маковецький, Олег Табаков та Алла Демідова, Наталія Бузько і Віталій Лінецький, а також Георгій Делієв, Ута Кільтер, Юрій Невгамонний і Геннадій Скарга.

Нагадаємо, що в 2008 році Богдан Ступка став володарем головної акторської винагороди Римського МКФ – Срібного Марка Аврелія за виконання ролі олігарха в чорній комедії Кшиштофа Зануссі “Серце на долоні”.

http://www.ukrinform.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В українській церкві у Флоренції встановлено новий іконостас

Італія запалює свічку пам’яті жертв Голодоморів