in

Українці витрачають на алкоголь ушестеро більше грошей, аніж на хліб

   За перше півріччя цього року населення України витратило на алкоголь 12 млрд. грн., на сигарети – 12,4 млрд. грн., а на хліб – лише 1,8 млрд. грн.

Про це заявив президент українського аналітичного центру Олександр Охрименко. Він акцентує на тому, що впродовж цього періоду українці витратили майже 12 млрд. грн. на купівлю алкогольних напоїв, натомість на придбання чаю, кави, мінеральної води й соків – 7 млрд. грн.Загалом за січень-липень українці витратили на продукти харчування в роздрібній мережі 76 млрд. грн., повідомляє ТСН.

«Це становить близько 6,7% всіх грошей, які українці залишили в офіційній торговельній мережі. Цифра виглядає дуже переконливо, якщо згадати, що на покупку хліба та хлібобулочних виробів українці за перше півріччя витратили лише 1,8 млрд. грн., на купівлю молока – 3,5 млрд. грн., кондитерських виробів – усього 3,3 млрд. грн.», – повідомив експерт.

Він додав, що на хліб, молоко й шоколад, можливо, людям і не вистачає коштів, але на тютюн вистачає навіть при тому, що ціни на нього через акцизи зростають прискореними темпами.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Завершився прийом документів на легалізацію

Юлію Тимошенко нагородили премією Боніфація VIII в Італії