in

У Комітеті ВРУ прокоментували намір італійських депутатів відвідати Крим

  Комітет Верховної Ради з закордонних справ засуджує намір деяких італійських депутатів відвідати анексований Росією Крим і вважає, що він підриває єдину позицію країн Європейського Союзу щодо порушення Росією міжнародного права, повідомляють Українські новини.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав депутат Ради від фракції “Об’єднання “Самопоміч”, голова комітету Ганна Гопко.

“На превеликий жаль, дії окремих представників національних парламентів дружніх Україні держав-членів Європейського Союзу, таких як Італія, шкодять не тільки двостороннім відносинам, але й підривають єдину й принципову позицію Євросоюзу, світового співтовариства, які категорично засудили порушення Російською Федерацією основних принципів міжнародного права й двосторонніх угод, зокрема договору 1997 року між Україною й Російською Федерацією, Будапештського меморандуму 1994 року, основних документів ООН, ОБСЄ й інших міжнародних організацій”, – сказано в повідомленні.

Крім того, комітет закликає італійських парламентаріїв переосмислити наміри й відмовитися від поїздки в Крим або здійснити її в порядку, передбаченому законодавством України.

Раніше засобам масової інформації стало відомо про намір низки італійських депутатів відвідати Крим на початку жовтня.

Як повідомляло агентство, 29 липня Україна повідомила країни Європейського Союзу про порядок в’їзду на тимчасово окуповані території країни, зокрема Донецьку й Луганську область й анексований Росією Крим.

22 липня Комітет Ради з закордонних справ засудив рішення французьких депутатів відвідати анексований Росією Крим і вважає це рішення неповагою стосовно суверенітету й територіальної цілісності України, а також до міжнародного права.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ліквідовано канал контрабандного постачання наркотичних ліків із Італії до України

34-річний українець покінчив із життям у Пескарі.