in

У разі судилища над азовцями, Україна не піде на переговори з РФ

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що судилище у Маріуполі над захисниками “Азовсталі” поставить крапку у переговорах з Росією.

Про це повідомила пресслужба ОПУ, яка цитує Зеленського під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами перемовин з президентом Польща Анджеєм Дудою в Києві

“Це зрозумілі людські умови. Якщо до наших полонених ставитимуться саме так, як ви сказали, то це не про “червоні лінії”. Про які переговори, про що взагалі говорити? На цьому – крапка. Мені нічого додати” – сказав Зеленський.

Читайте також: США НАДІШЛЮТЬ В УКРАЇНУ НОВУ ПАРТІЮ ЗБРОЇ

Що передувало:

Окупанти планують скопіювати формат Нюрнберзького трибуналу під час показового судилища над українськими полоненими, перший етап якого пройде в Маріуполі.

За даними джерел, судилище хочуть провести не конкретно над бійцями “Азову” як підрозділу або над військовими України, а нібито над “ідеологією нацизму”, таким чином намагаючись досягти задекларованої росіянами цілі “денацифікації”.

За задумом окупантів, так званий “трибунал” проходитиме в багатьох локаціях, і Маріуполь буде лише першою з них. Іншою такою локацією, за даними розвідки, може бути окупований Херсон. Водночас перенесення цього процесу за межі окупованих територій джерела УП вважають малоймовірним.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Україна просить ООН та Міжнародний комітет Червоного хреста фіксувати судилище у Маріуполі над захисниками “Азовсталі”, якщо окупанти зважаться на цей черговий злочин.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

або до Телеграм-каналу https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Британська розвідка підсумувала “досягнення” РФ в Україні за пів року війни

Проблеми, батьків дітей, які навчаються закордоном