in

У столиці відбувся перший український гей-прайд (ФОТО)

   В Києві пройшов «Марш рівності» – так назвали ходу на захист своїх прав представники сексуальних меншин

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Вранці, 25 травня, активісти ЛГБТ-організацій, незважаючи на протести, зуміли провести Марш рівності на захист прав сексменшин.

Спочатку проведення гей-параду планувалося в центрі Києва, але суд заборонив ходу ЛГБТ-активістів по головних вулицях столиці аби уникнути заворушень. Після цього організатори гей-прайду вирішили змінити формат і місце його проведення.

Марш рівності, місце проведення якого до останнього тримали в секреті, пройшов на Шулявці, недалеко від кіностудії імені Довженка. Масштабним перший український гей-парад не назвати. Самих активістів прийшло трохи більш як півсотні. Уявну численність створювала лише значна кількість правоохоронців. Люди в формі та бронежелетах очепили місце, де зібралися учасники нетрадиційної ходи, щоб нарешті за стільки років все ж провести перший український марш рівності. В руках у них плакати з відповідними написами. Бо, кажуть, невинні, що народилися не такими, як усі.

Захід відвідали у тому числі гості з інших країн. Зокрема, у Марші взяв участь мер Мюнхена Хеп Монатцедер, який здивувався, чому влада Києва не прийшла на акцію сексменшин.

Побоюючись заворушень і бійок, керівництво МВС залучило до охорони порядку близько 500 міліціонерів, забезпечивши надзвичайні заходи безпеки. Незважаючи на те, що число противників гей-параду у багато разів перевищувала кількість учасників акції, правоохоронці припинили декілька спроб зірвати Марш рівності, вжитих активістами правих і християнських організацій.

У результаті співробітники МВС затримали 13 осіб, які кинули димову шашку, а також намагалися вирвати плакати з рук учасників акції. Гей-прайд тривав близько півгодини. Після цього ЛГБТ-активістів організовано провели на територію кіностудії Довженка, де вони розмістилися в автобусах і покинули територію.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Молодь української діаспори запрошують на зустріч

Допоможіть знайти Іголкіну Надію Миколаєвну