in

Що залишилося після Євро

   Українці сподівалися, що завдяки чемпіонату Європи з футболу про них дізнається увесь світ, приїдуть натовпи туристів, а у країну потечуть інвестиції. Через рік тижневик «Фокус» аналізує головні очікування від Євро-2012 та з’ясовує, чому виправдалися не всі з них.

Так, не виправдалося очікування покращення іміджу України за кордоном, пише тижневик. Насправді, Україну в іноземних ЗМІ згадують рідко і в основному у негативному контексті. Футбольного чемпіонату виявилося замало, аби перекрити потік новин про політичні переслідування та корупцію. Попри сподівання щодо притоку іноземних туристів, кількість туристів зменшилася. Іноземців відлякують дорогі авіаквитки, неякісний сервіс, мовний бар’єр та відсутність інформації про Україну.

Обіцяне покращення якості доріг закінчилося тим, що після Євро залишилися якісні траси Київ-Чоп та Київ-Харків, а це лише 2% дорожньої мережі України, продовжує тижневик. Але виплати за кредитами на реконструкцію роблять неможливим будівництво нових доріг – найближчими роками можливий лише «ямковий» ремонт.

Не вийшло і з більш доступними авіаперевезеннями, веде далі тижневик. Нові аеропорти пустують. Їх масштаби суттєво перевищують реальні потреби, а держава захищає інтереси монополістів авіаринку, не пускаючи в Україну бюджетні авіакомпанії. Не з’явилося й недорогих готелів. Середня вартість готельного номеру у Києві – 120 євро, що у півтори рази вище, ніж у багатьох європейських містах.

Єдина надія, що виправдалася – це те, що в Україні зросла цікавість до футболу. У першості країни зросла конкуренція, і охочих піти у дитячі футбольні секції на хвилі Євро-2012 стало більше, пише «Фокус».

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська молодь Мілана організувала вечір України

«Поки ми з дружиною були в Італії на заробітках, нашу квартиру … двічі перепродали»