in

Європа чекає від України нових позитивних сигналів

   Європа побачила позитивні сигнали від України і тепер чекає нових. Про це  заявив виконувач обов‘язків президента Парламентської асамблеї ОБСЄ Вольфґанґ Ґроссрук під час візиту до Києва.

Він твердить, що Україна вже зробила кроки у напрямку судової реформи, але від неї чекають більшого.

Вольфґанґ Ґроссрук, в.о. президента ПА ОБСЄ:
“Я також зауважив сигнали, які надсилає український уряд щодо ув’язнених політиків і зрозумів, що Україна постійно працює над судовою реформою і реформою пенітенціарної системи. То ми очікуємо на подальші позитивні сигнали.”

Вольфґанґ Ґроссрук під час зустрічі з журналістами підкреслив, що він перебуває в Україні не тільки як представник ОБСЄ, а і як друг, який хоче допомогти Україні досягнути поставлених цілей, на що розраховують і у зовнішньополітичному відомстві.

Леонід Кожара, міністр закордонних справ:
“Попри те, що візит пана Ґроссрука відбувається у контексті нашого головування в ОБСЄ, не можу не відзаначити, що в його особі ми маємо надійного прихильника курсу України на європейську інтеграцію.”

Експерти ж кажуть, що від України очікують не тільки помилувань, а й конкретних реформ для уникнення випадків вибіркового правосуддя у майбутньому.

Валерій Чалий, Центр Разумкова:
“Навіть помилування Тимошенко, що було б зараз бажано і було б дуже позитивним сигналом, – недостатня умова для того, щоб сторони були впевнені в належному виконанні вже далі Угоди про асоціацію. Потрібен комплекс і законодавчих дій, і імплементації для того, щоб ми були впевнені, з двох сторін, що ми не тільки підпишемо Угоду, а будемо і належним чином її виконувати.”

http://ua.euronews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія: у середу президент оголосить ім‘я наступного прем‘єра

З травня жителі трьох західних областей зможуть отримувати французькі візи у Львові