in

Італійський суд почав розгляд справи про екстрадицію Авакова

Апеляційний суд Риму в середу повинен винести рішення про умови утримання колишнього губернатора Харківської області Арсена Авакова в Італії.

Про це заявив голова фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін, який бере участь у засіданні суду, повідомляє прес-служба партії «Батьківщина».

“Ми сподіваємося на те, що італійська влада та італійський суд не видадуть українським правоохоронцям Арсена Авакова та не дадуть можливості знущатися над ним в українських тюрмах і українських СІЗО. І те, що нам сказали адвокати – у нас є велика надія на те, що рішення буде правильне”, – сказав Кожем’якін.

Він додав, що протягом місяця італійський суд ухвалить рішення щодо екстрадиції Авакова до України.

«І судді, і адвокати, і італійські парламентарії вже дуже добре розібралися з 365 статтею Кримінального кодексу України. Тому під час судового засідання навіть прокурор, який виступає від сторони обвинувачення, заявив, що найбільшу санкцію, яку вони просять для Арсена Авакова – це домашній арешт. Тобто прокурори також усвідомлюють, що 365 стаття, яку інкримінують в Україні – це сталінська стаття», – заявив нардеп.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, 26 березня Арсена Авакова було затримано в Італії.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Богдан Брославський: «Моє найбільше бажання – правити службу в наповненій церкві…»

Писанки – прадавні символи Великодня