in

Італійські найманці на Донбасі

Серед бойовиків на Донбасі є багато італійських найманців, які вбивають за гроші, а не за ідеали.

 

Сумна звістка про смерть Василя Сліпака на Донбасі підірвала українську громадськість. 42-літній популярний співак довго працював у Паризькій опері, а коли почалася війна в Україні, приєднався до волонтерського руху. Кілька днів тому Василя вбив російський снайпер. Батьки Василя живуть і працюють в італійському місті Ольбія, зуміли дати пристойну освіту всім чотирьом своїм дітям, це дозволило Василю оселитися у Франції.

Ця новина має примусити нас, італійців, подумати про війну, яку українці змушені вести, протидіючи російській агресії, зважаючи на той факт, що наша країна в перших рядах серед тих, хто виступає за зняття економічних санкцій з Росії. Російська пропаганда прижилася в Італії так, як у жодній іншій європейській країні, перетворюючи терористів Донбасу ледь не на героїв.

Заспокоюючи власну совість, італійці вважають, що ця проблема їх не стосується, що росіяни й українці – просто два слов’янських народи, які вбивають один одного, бо насилля в них у крові. Але італійцям треба знати, що серед бойовиків багато італійських найманців, які вбивають за гроші, а не за ідеали.

Таке найманство в Італії є кримінальним злочином, але італійську прокуратуру мало турбують ці бойовики. Можна подумати, що їх важко ідентифікувати, що це робота спецслужб, і тому італійська судова система не може втручатися. Але це зовсім не так. Безумовно, є найманці, які уникають соціальних мереж і небажаної реклами. Але є група найманців, що кидає відверто виклик італійському правосуддю — відверто піаряться в соцмережах, дають інтерв’ю з бойовою зброєю в руках, у камуфляжі, безпосередньо на фронті.

Досить простого пошуку в інтернеті й у різних соціальних мережах, щоб переконатися, що є багато місцевих “Рембо”. З кількома з них ми вас і познайомимо.

Andrea Palmeri з італійського міста Лукка, ховається від поліції в Італії, лідер групи «Бульдог» -Lucca ультрас, має судимості за злочинну змову й за насильство, щоб дістати контроль над злочинними потоками, а також термін за побиття прихильника лівих.
Він вважає себе фашистом. З кінця 2014 року в лавах “ДНР” і в численних інтерв’ю зазначає, що почувається як удома в оточенні “справжніх фашистів”.
Одне з перших інтерв’ю він дав Ірині Осиповій (ймовірно, донька російського генконсула в Італії, організатор багатьох акцій на підтримку Москви).

Massimiliano Cavalleri — позивний “Спартак”, народився у Брешії 11.09.1984, має явно неофашистські політичні погляди, воює в Луганську, був зафіксований і в Донецьку. В інтерв’ю зазначає, що брав участь у боях за Донецький аеропорт. А ось відео-інтерв’ю в компанії з Rangeloni.

Gabriele Carugati, позивний «Архангел«, уродженець Варезе, має політичні зв’язки з Північною лігою (Lega Nord) Сальвіні. Його мати Сільвана Марін — секретар Південної ліги в Cairate. Один із перших італійців, що разом із Массіміліано Каваллері брав участь у боях на Донбасі ще у 2014 році.
 
Cataldo Antonio, родом із Chiusano Сан-Доменіко провінції Авелліно. Воював на Донбасі як найманець. Після того, як закінчився термін контракту, його вивезли через Росію й Гельсінкі. Звідти, можливо, його відправили в Сирію на нову роботу. Снайпер по професії, в одному з інтерв’ю сказав: «Я почав із навчання в липні 2009 року в Росії та Казахстані, а потім працював у сфері безпеки й розслідувань у різних куточках світу: Панама, Дубай, Бейрут, Туніс і багато іншого. Однак, у 2011, у Лівії, потрапив у полон. За місяць, завдяки повстанню у в’язницях Тріполі, вдалося втекти й заховатися в посольстві Угорщини, звідки мене посадили на риболовецьке судно, на якому я повернувся в Італію».

Vittorio Nicola Rangeloni («ВК«), уродженець Лекко, зі зв’язками з «Лігою Нордів», представляється як журналіст “ЛНР”, близький друг Каваллері. Не раз фотографувався зі зброєю та з бойовим ножем, який йому подарував Захарченко – керівник “ДНР”.

Edy Bozambo Ongaro народився 02.06.1976 у Джуссаго у провінції Венеція, позивний «Bozambo», політична орієнтація – італійська ліворадикальна партія комуністичного напряму. Зафіксований на відео на порталі YouTube — інтерв’ю.

Alberto Fazolo народився 10.26.1979 у Римі, член організації, що базується в Італії під назвою «Донбас. Міжнародний форум«, що відповідно до українських досліджень, є одним із терміналів набору бойовиків на Донбас.
Його ім’я разом з іншими пролунало після того, як  український хакерський альянс зламав електронну пошту на сервері «ЛНР». З листування видно, як міжнародні найманці вербуються й електронною поштою надсилають документи, щоб потрапити до окупованих районів.

Alessandro Bertolini — приклад тих бойовиків-італійців, які не піаряться.  Ймовірно, також родом із Венето, пов’язаний із місцевими лего-фашистами.

Це список кількох італійців, які вбивають за гроші. Інші, трохи розумніші, тримаються подалі від соціальних мереж та телеоб’єктивів. Є інформація, що близько сорока італійців-убивць воюють на території Донбасу. Прихильність Італії до режиму Путіна через економічні фактори може бути причиною покривати бойовиків, ці персонажі цим користуються, не бояться переслідування прокуратури Італії.

Залишається відкритим питання: у час, коли потрібно максимум зусиль від наших сил безпеки, щоб запобігти терору, ці персонажі можуть бути сплячими осередками в Європі для підтримки Росії в майбутньому, як уже припустили німецькі спецслужби.

Крім політичних і міжнародних проблем безпеки, залишається глибока моральна проблема, особливо для тих сімей, які перебувають у контакті з українською реальністю через працевлаштованих в Італії українців. Щоразу, коли підтримуєте Росію, не забудьте подивитися в очі жінкам, які доглядають за вашими близькими, і подумайте, що ви підтримуєте тих, хто може натиснути на гачок проти їхніх синів.

Автор статті: Mauro Voerzio

З італійської мови спеціально для InformNapalm.org переклала Oksana Scoba

Оригінал статті італійською мовою за посиланням на stopfake.org

________________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Закон про зниження акцизу на вживані авто підписано. Очікується зниження цін

Збірна України з футболу серед переможців турніру Мундіалідо у Римі