in

Італія відзначила орденами українських оперних співаків

У рамках українсько-італійського мистецького проекту “Гала-Європа”, приуроченого до  Дня Європи в Україні та 70-річчя Італійської Республіки, солісти Національної опери України отримали Державні ордени Італії «Зірка Італії». 

 

21 травня  під час спільного  українсько-італійського мистецького проекту “Гала-Європа”, приуроченого до  Дня Європи в Україні та 70-річчя Італійської Республіки, солісти Національної опери  України народна артистка України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Анжеліна Швачка  та народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка  Сергій Мегера отримали Державні ордени Італії «Зірка Італії». 

За дорученням Президента  Італійської Республіки, Надзвичайний та Повноважний Посол Італії в Україні  Фабріціо Романо  вручив найвищу  державну нагороду Італійської Республіки, якою можуть бути нагороджені іноземні громадяни, зіркам Національної опери за їхній вагомий особистий внесок у популяризацію італійської культури та особливі заслуги в розвитку дружніх відносин і співробітництва між Італією і Україною.

«Сьогодні Національна опера України є однією з провідних оперних сцен Європи та світу. Італійські інституції тривало і надзвичайно плідно співпрацюють з цим мистецьким  закладом, я і переконаний, що сьогоднішній Гала-концерт став цьому черговим свідченням»,  –  відзначив  пан Фабріціо Романо.

«Сьогодні  був надзвичайно емоційний  і неймовірно щирий,  справді європейський вечір – “Гала-Європа”. Ці звуки музики, вокалу  від  талановитих митців, які  зараз присутні на сцені,  дарують нам надію та впевненість, що ми вже є повноцінною європейською родиною. І саме  мистецтво є тим містком, який єднає нас з Європою», – сказав Міністр культури  України Євген Нищук.

Українсько-італійський мистецький проект “Гала-Європа”  організований Міністерством культури України та Національною оперою України спільно з Посольством Італії та Італійським інститутом культури в Україні.

_________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Учені з’ясували, хто більш схильний до повноти

Італія відзначила День визволення від фашизму