in

Українські митці братимуть участь у програмі «Креативна Європа»

Хороший шанс для українських митців. Україна отримала можливість брати участь у програмах культурного співробітництва з ЄС

Депутати ратифікували угоду між урядом України та Європейською комісією про участь у програмі «Креативна Європа». За це рішення проголосували 244 депутати, повідомляє Радіо Свобода.
«Основна мета – розвиток української культури, просування конкурентоздатності українського культурного продукту, промоція і захист культурного та мовного розмаїття в Україні», – презентував віце-прем’єр-міністр, міністр культури В’ячеслав Кириленко.

Угода передбачає участь України у програмах культурного співробітництва з ЄС за чотирма напрямками. Сума одного проекту, на який може претендувати Україна, варіюється від 100 тисяч євро до 2 мільйонів євро. При цьому сума внеску за участь у програмі для України на 2016 рік складає лише 1 євро.

Угода про участь України у програмі ЄС «Креативна Європа» була підписана у Києві 19 листопада минулого року. Співпраця триватиме до 2020 року. Загальний бюджет програми сягає 1,5 мільярдів євро.

________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Знаєте про випадки корупції? На ваш дзвінок вже чекають у НАБУ!

Ми повернемося у іншу Україну. Інтерактивна карта переіменованих міст