in

Італія ратифікувала асоціацію України та ЄС

   Сенат Італіі ратифікував Угоду про асоціацію Україна-ЄС, сьогодні вранці 10 вересня.

 

Попри кризу в Сенаті Італіі, спричинену спробами Уряду реформувати верхню палату, у правлячої коаліції вистачило голосів прийняти закон про ратифікацію Угоди. Проти голосували Лега норд та 5 зірок, утрималась фракція SEL. Попереду залишився підпис Президента Республіки

Італія завершує процес ратифікації угоди. сенат италии Сенат Італії ратифікував угоду з Україною Верхня палата парламенту Італії (Сенат) ратифікувала угоду про ассоциаии між Україною та Європейським союзом, повідомив у своєму Twitter посол Італії в Україні Фабріціо Романо. “Верхня палата парламенту Італії схвалила ратифікацію угоди про асоціацію між Україною та ЄС, після позитивного першого читання цього законопроекту в Нижній палаті”, – написав посол.

У Нижній палаті парламенту угода була схвалена в червні. Італія залишалася країною, яка також не починала процес ратифікації. Тим не менш, 11 червня нижня палата італійського парламенту все-таки ратифікувала угоду. Пізніше DT.UA стало відомо, що у парламенті Італії виникла гаряча дискусія між депутатами партії Берлусконі (близький друг президента РФ Володимира Путіна – ред.) і українськими дипломатами. На даний момент повністю завершили процес ратифікації угоди з Україною в 22 з 28 країн: Болгарія, Великобританія, Угорщина, Данія, Ірландія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Польща, Румунія, Словаччина, Фінляндія, Хорватія, Швеція, Естонія, Іспанія, Німеччина, Словенія, Австрія, Франція і сама Україна.

Взагалі не починали процес ратифікації в Греції і на Кіпрі. Експерти пов’язують це з тим, що саме в етих країнах поширене одне з найбільших російських лобі в Європі.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Флоренції відкривається українська школа

У Криму гастролює італійський артист, концерти якого вже анонсують у Києві