in

Берлусконі готовий до дочасних виборів

Прем’єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі заявив, що він готовий взяти участь в дострокових парламентських виборах, не зважаючи на хитку ситуацію в парламентській коаліції Італії
Прем’єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі заявив, що він готовий взяти участь в дочасних парламентських виборах, незважаючи на хитку ситуацію в парламентській коаліції Італії.

Після закінчення зустрічі лідерів партії прем’єр заявив: “Звичайно, зрозуміло (потрібно провести дострокові вибори до кінця року), будь-який інший варіант буде марнуванням часу і не дасть користі італійському народу”, передає Бі-Бі-Сі.

Берлусконі втратив більшість у парламенті, після того як з правлячої коаліції вийшли 33 депутати на чолі зі спікером нижньої палати Джанфанко Фіні. Проте італійський медіамагнат має намір поставити перед парламентом питання про довіру уряду.

Якщо більшість проголосує проти, то, ймовірно, вже в грудні в Італії пройдуть дочасні вибори до парламенту.

Зазначимо, що Берлусконі і його політичний блок “Народ свободи” переміг на позачергових парламентських виборах, які відбулися в Італії 15 квітня 2008 році.

У нижній палаті парламенту його партії “Народ свободи” належить 340 місць проти 241 Демократичної партії, у верхній палаті – Сенаті – 162 і 142 відповідно.

Слід зазначити, що Берлусконі, якому у вересні буде 74 роки, втретє очолює Раду міністрів. Передостаннє його прем’єрство тривало весь належний п’ятирічний термін (2001-2006 рр.) – єдиний раз за всю післявоєнну історію Італії.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Про людей хороших

Кабмін ліквідує Державну міграційну службу