in

Бразилія відмовилася екстрадувати в Італію лівого екстреміста. Рим відкликає посла

Міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні висловив розчарування відмовою Бразилії екстрадувати на Апенніни лівого екстреміста Чезаре Баттісті, засудженого на батьківщині до довічного ув’язнення.

Як повідомляє АР, Бразильський президент Луїс Інасіу Лула да Сільва відмовив Італії в екстрадиції Баттісті, не зважаючи на те, що у 2009 році Верховний суд Бразилії визнав надання Бразилією політичного притулку Баттісті незаконним.

Прес-служба італійського МЗС у відповідь заявила, що Рим відкликає італійського посла у Бразилії для консультацій.

Зовнішньополітичне відомство також має намір через свого посла донести до обраного президента Бразилії Ділми Руссефф, яка вступить на посаду на початку 2011 року, рішучість італійського уряду всіма легальними способами домагатися екстрадиції Баттісті. Рим сподівається, що новий президент перегляне рішення свого попередника, – сказано в повідомленні італійського МЗС.

Нагадаємо, Баттісті, лідер лівої екстремістської організації Озброєні пролетарі – за комунізм, був заарештований в одному з готелів Ріо-де-Жанейро в березні 2007 року. Після цього його було ув’язнено у передмісті Бразильської столиці.

Увесь цей час Італія вимагала його екстрадиції на батьківщину, де він засуджений до довічного висновку за чотири вбивства, скоєні наприкінці 1970-х років. Баттісті наполягає на своїй невинуватості і заперечує причетність до цих злочинів.

Нагадаємо, у січні минулого року Італія також відкликала  для консультацій свого посла у Бразилії у зв’язку з відмовою Бразилії видати на батьківщину Баттісті.


За матерiалами:
РИА Новости

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Продовжено контракт тимчасовим працівникам квестур та префектур Італії

Подача запитів за Декретом флуссі